societat

Salut comença a fer tests ràpids als pacients amb síntomes lleus de coronavirus

Les proves es faran a través d'Atenció Primària i tenen com objectiu la detecció precoç dels casos

Salut+comen%C3%A7a+a+fer+tests+r%C3%A0pids+als+pacients+amb+s%C3%ADntomes+lleus+de+coronavirus

A partir d’avui, el personal d’Atenció Primària farà proves diagnòstiques a tots els pacients que presentin símptomes de la Covid-19. Segons les instruccions que ha donat el Ministeri de Sanitat, els tests es faran també als casos en què la simptomatologia sigui lleu, als quals fins ara se’ls havia negat la prova per prioritzar els casos greus. A partir d’ara, a més de la febre, la tos o la sensació de falta d’aire, també es valoraran símptomes atípics com el mal de coll o la pèrdua del gust i l’olfacte. També es consideren símptomes sospitosos els dolors musculars, la diarrea, el dolor toràcic i el mal de cap.
Segons la subdirectora assistencial d’Atenció Primària, Margalida Servera, la realització dels tests ràpids i el diagnòstic precoç permetran controlar millor la infecció i “identificar els contactes estrets” que hagin pogut tenir els infectats.
Si una persona presenta símptomes, ha de telefonar el seu Centre de Salut. El seu metge en farà la valoració clínica i prescriurà, si ho considera, la realització de la prova PCR, que s’haurà de fer durant les primeres 24 hores. Si dona positiu, començarà la vigilància dels seus contactes per saber si també tenen símptomes i posar-los en quarantena, si escau.
En el cas de Mallorca, els tests es faran als Centres de Salut. A Menorca, en canvi, els farà la Unitat Volant d’Atenció al Coronavirus. I a les Pitiüses, les proves es realitzaran a les unitats de Covid-Exprés dels hospitals de Can Misses i de Formentera.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Demanen no visitar els illots fins a finals de juny per preservar algunes espècies d’aus

S'han localitzat 180 parelles de gavina roja, una espècie en perill, a un illot al sud de Mallorca

Binissalem ajorna la fira de la Pedra

Es farà de manera virtual els dies 12, 13 i 14 de juny

El 69% dels positius del mes de maig són asimptomàtics a Balears

A l'abril la situació era la inversa, amb un 19% de nous positius asimptomàtics

Gran afluència a les platges de Palma

A la majoria s'ha respectat el distànciament social