societat

Salut comença a fer tests ràpids als pacients amb síntomes lleus de coronavirus

Les proves es faran a través d'Atenció Primària i tenen com objectiu la detecció precoç dels casos

Salut+comen%C3%A7a+a+fer+tests+r%C3%A0pids+als+pacients+amb+s%C3%ADntomes+lleus+de+coronavirus

A partir d’avui, el personal d’Atenció Primària farà proves diagnòstiques a tots els pacients que presentin símptomes de la Covid-19. Segons les instruccions que ha donat el Ministeri de Sanitat, els tests es faran també als casos en què la simptomatologia sigui lleu, als quals fins ara se’ls havia negat la prova per prioritzar els casos greus. A partir d’ara, a més de la febre, la tos o la sensació de falta d’aire, també es valoraran símptomes atípics com el mal de coll o la pèrdua del gust i l’olfacte. També es consideren símptomes sospitosos els dolors musculars, la diarrea, el dolor toràcic i el mal de cap.
Segons la subdirectora assistencial d’Atenció Primària, Margalida Servera, la realització dels tests ràpids i el diagnòstic precoç permetran controlar millor la infecció i “identificar els contactes estrets” que hagin pogut tenir els infectats.
Si una persona presenta símptomes, ha de telefonar el seu Centre de Salut. El seu metge en farà la valoració clínica i prescriurà, si ho considera, la realització de la prova PCR, que s’haurà de fer durant les primeres 24 hores. Si dona positiu, començarà la vigilància dels seus contactes per saber si també tenen símptomes i posar-los en quarantena, si escau.
En el cas de Mallorca, els tests es faran als Centres de Salut. A Menorca, en canvi, els farà la Unitat Volant d’Atenció al Coronavirus. I a les Pitiüses, les proves es realitzaran a les unitats de Covid-Exprés dels hospitals de Can Misses i de Formentera.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La familia reial visita Petra

Una visita acompanyada de crits a favor i en contra

La Policia Local d’Eivissa aixeca 11 denúncies en una festa il·legal a Ca n’Escandell

Els participants hi havien duit un generador elèctric, altaveus, focus d'il·luminació i geleres amb begudes alcohòliques.

Balears suma 222 nous positius per COVID-19 durant el cap de setmana

Dos usuaris de residències de gent gran han perdut la vida

En un mes s’han realitzat 337 inspeccions i s’han aixecat 201 actes d’infracció

La Direcció General d'Emergències i Interior ha coordinat 80 inspeccions aquest cap de setmana