societat

Salut comença a vacunar amb la tercera dosi els residents de residències a partir de demà

A data d’avui, 22 de setembre, hi ha 43 positius actius confirmats


Salut començarà a vacunar amb la tercera dosi els residents de residències a partir de demà. A data d’avui, 22 de setembre, hi ha 43 positius actius confirmats entre usuaris de residències de gent gran de les Illes Balears. Així mateix, hi ha 19 treballadors amb diagnòstic confirmat. 36 casos són de la residència Borenco i 32 d’aquests estan hospitalitzats.

Dia 15 va començar la vacunació amb la tercera dosi de les persones immunodeprimides, al voltant de 3.000, a les Illes Balears. En principi, aquesta tercera dosi només s’inocula a casos molt concrets com són els pacients sotmesos a algun trasplantament i malalts que prenen medicaments específics per malalties com el limfoma, leucèmia o malalties inflamatòries, segons la directora assistencial del Servei de Salut, Eugènia Carandell.

I com que quasi un 80% de la població a vacunar ja està del tot immunitzada, ahir es van tancar de manera definitiva els punts de vacunació massiva d’Inca i Manacor. En sis mesos, han posat més de 220.000 vacunes. Ara, pels que faltin, queden son Dureta i els centres de salut.

Avui és la primera vegada que vacunen a la Universitat de les Illes Balears (UIB) durant la pandèmia. Han duit la gelera carregada amb 200 dosis. La intenció és posar totes les facilitats per repescar aquells estudiants i treballadors que encara no ha estat vacunats.

Actualització de dades

Salut ha notificat avui 64 casos positius nous, i més del doble (134) són les que s’han curat en les darreres 24 hores. Es notifiquen 5 morts, defuncions acumulades del mes de juliol, totes de Mallorca. Avui passen la malaltia a les illes 1.657 perosnes, 75 manco que ahir. La positivitat avui se situa en l’1,53% de les proves fetes.

Segona dosi de Janssen?

Avui horabaixa se celebra una nova reunió del Consell Interterritorial de Salut. Una de les qüestions que hi ha damunt la taula és si s’haurà d’inocular una segona dosi de Janssen als que han rebut aquesta vacuna. Les comunitats autònomes i Ministeri de Sanitat abordaran la situació de la pandèmia, amb una incidència mitjana de 78 casos per 100.000 habitants a 14 dies, i també l’estratègia de vacunació, després que s’hagi decidit vacunar amb una tercera dosi de reforç els usuaris de les residències de gent gran. Avui, es podria decidir si els 2 milions d’espanyols que s’han vacunat amb Janssen, s’han d’inocular una dosi de reforç.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Manquen mecànics de motos

L'Associació de Reparadors d'Automoció reclama una major implicació del Govern. Ajudes, almanco en el cost de la Seguretat Social, per als al·lots que aconsegueixin un contracte laboral. Falta un 20%...

Dol a Binissalem per la mort del jove atropellat

A l'institut d'aquest mateix poble, on el jove va estudiar, s'ha fet un minut de silenci a les dotze del migdia en la seva memòria i com a mòstra de...

El Mateu Orfila ha acompanyat 7 famílies en el procés de dol perinatal durant aquest any

15 famílies de Menorca han patit la mort del seu fill durant la gestació, en el moment del part o...

Sant Lluís reordenarà el trànsit al camí de ses Barraques per millorar la seguretat dels vesins

Es tracta d'una via molt estreta de doble circulació que causa moltes d'incomoditats als veïnats, sobretot, si van a peu