X

Salut confirma un brot amb 10 positius a s’Arenal de Llucmajor, tots convivents

Quatre persones han estat derivades a centres hospitalaris i altres sis es troben asimptomàtics

28/07/2020

Salut confirma un brot amb 10 positius a s’Arenal de Llucmajor, tots convivents

La Conselleria de Salut ha confirmat aquest dimarts un nou brot de COVID-19 amb un total de 10 casos positius en s’Arenal de Llucmajor (Mallorca), tots convivents.

Segons ha informat la Conselleria, després de detectar aquest cap de setmana a un edifici en s’Arenal de Llucmajor un positiu de coronavirus i després de realitzar el pertinent estudi de contactes i les corresponents proves, s’han localitzat altres nou casos positius. Per tant, ha assenyalat, el brot està format, de moment, per 10 casos positius, tots convivents.

En concret, ha detallat, quatre persones han estat derivades a centres hospitalaris en presentar símptomes que requerien assistència sanitària. Mentrestant, altres sis es troben asimptomàtics, encara que han estat traslladats a un centre de cures intermèdies davant la impossibilitat de garantir un correcte aïllament en el seu domicili.

Així mateix, ha apuntat la Conselleria, un altre contacte estret, en aquest cas amb PCR negativa, també ha estat traslladat al centre de cures intermèdies per a mantenir el correcte aïllament mentre es descarta el contagi.

Amb tot, ha reconegut que la informació està sent processada i podria variar a mesura que avanci l’estudi de contactes. Per respecte a la privacitat de les persones, no s’ofereixen més dades sobre els afectats.

Les darreres 24 hores: 24 contagis nous i cap mort més

El Servei balear d’Epidemiologia ha confirmat fins avui 2.507 casos de persones amb SARS-CoV-2 a la comunitat, 24 més que ahir. No obstant això, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 2.402 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D’aquests casos comunicats, 2.082 corresponen a Mallorca, 110 a Menorca, 194 a Eivissa i 16 a Formentera.

D’altra banda, 2.121 persones s’han curat, els mateixos que ahir. Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap defunció nova per COVID-19 i l’acumulat a les Balears és de 230 persones mortes a causa del coronavirus.

Aquestes dades suposen que a la comunitat hi ha 156 casos de COVID-19 actius, 24 més que ahir.

Dades del Servei de Salut

El Servei de Salut, per la seva banda, informa que avui hi ha 267 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes persones, hi ha 48 casos en atenció hospitalària (7 a l’UCI) i 219 a primària.

Per illes, a Mallorca hi ha 43 persones hospitalitzades, 6 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 192 persones són seguides en el domicili per part del servei d’atenció primària.

A Menorca hi ha 1 persona ingressada a l’Hospital Mateu Orfila i 15 són ateses en el domicili per part d’atenció primària.

A Eivissa són 4 les persones hospitalitzades (1 a l’UCI). A més, 8 casos confirmats són seguits a Eivissa en el domicili amb atenció per part dels seus centres de salut i 4 a Formentera.

Pel que fa als professionals sanitaris, n’hi ha 73 que es troben en vigilància (55 a Mallorca, 1 a Menorca i 17 a Eivissa) i 10 que tenen el contagi actiu (tots a Mallorca). En total, s’han notificat 369 casos entre el personal sanitari d’ençà que va començar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat, així mateix, han duit a terme 183.673 proves (142.308 PCR, 10.801 tests ràpids d’anticossos i 30.564

serologies).

Quant a la situació a les residències de gent gran, els centres han notificat 1 usuari amb contagi actiu per coronavirus i el balanç d’afectació en aquests centres, fins avui, és de 259 usuaris que han superat la infecció i 89 que han mort. A més, 7 treballadors són positius actius en SARS-CoV-2.

A les residències per a persones amb discapacitat no hi ha cap cas actiu.

28/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT