societat

Salut deixa d’oferir les dades de nous contagis i defuncions per Covid-19

Per millorar-ne la coordinació, serà el Ministeri qui oferirà les dades epidemiològiques


La Conselleria de Salut ja no oferirà les xifres epidemiològiques de la Covid-19 a les Balears fins a l’horabaixa. Ho fa per coordinar-se millor amb el Ministeri de Sanitat. Això es deu, segons ha explicat avui dijous el director del Comité de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, a diferents canvis en els criteris per comptabilitzar els casos entre la Conselleria i el Ministeri. Això sí, cada dematí, la Conselleria sí que oferirà les dades d’assitència i casos hospitalitzats per la Covid-19 a les Illes.

Arranz ha informat que els casos de coronavirus atesos a les Balears se situen en 254, tot i que no tots presenten infecció activa. Del total d’aquests casos, 88 es troben hospitalitzats, 14 dels quals es troben a l’UCI, i 166 persones són ateses pel servei d’Atenció Primària. Una bona notícia és que no queda cap cas actiu a les residències de discapacitats.

El metge Javier Arranz també ha explicat sobre el brot que ha afectat una familia de Palma i ha informat que l’origen del contagi ha estat importat. El brot ha afectat a 12 persones de les quals 3 presenten símptomes lleus i estan ingressades. La resta també estan ingressades però per una qüestió social ja que no podien passar la quarentena amb garanties a ca seva.

En aquest sentit, Arranz ha destacat la bona actuació i capacitat de diagnòstic i rastreig d’aquest brot i demostra, segons Arranz, la fortalesa del nostre sistema sanitari contra la Covid-19. Una situació que valora de forma positiva i que les Illes estan preparades per passar a la Fase III.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

El Govern reconeix que cal accelerar el ritme d’implantació de renovables

El 2023 pretenen cobrir un 25% de la demanda amb energia renovable

La Unió Europea revisarà les restriccions de viatge

Ho permetrà amb el certificat covid, independentment de la situació sanitària del país d'origen

Destrueixen una tona de droga a la incineradora de Son Reus

A Sanitar Exterior destaquen a pesar de la pandèmia augmenta la droga incautada. "És un tema a meditar" diuen.

Nou bus per unir Marratxí amb Son Llàtzer i el centre comercial FAN

Connectarà es Pont d'Inca Nou, Pòrtol, el Pla de na Tesa, Cas Capità i Son Ferriol