X

Salut denega la petició de cessament del gerent i la directora mèdica del Mateu Orfila

Diu que els treballadors no tenen potestat per decidir qui ocupa els càrrecs de responsabilitat

30/11/2020

Salut denega la petició de cessament del gerent i la directora mèdica del Mateu Orfila

Continua sense tancar-se el conflicte laboral a l’Hospital Mateu Orfila de Maó. El Govern no accepta la petició de destitució del gerent i la directora metge del centre hospitalari, formulada per la Junta de Personal. El servei de Salut els va remetre divendres la resposta explicant que els treballadors no tenen potestat per decidir qui ocupa els càrrecs de responsabilitat.

Salut ha denegat, una setmana després, la petició majoritària dels sindicats de l’hospital de fer fora els dos màxims responsables del Mateu Orfila. Tota la Junta de Personal, excepte el sindicat mèdic Simebal, culpen el gerent d’haver creat un cisma intern que ha tensat el clima laboral. Tant que la directora mèdica ha respost amb una denúncia al Col·legi de Metges als comentaris despectius que es varen fer sobre ella a les xarxes socials. A la Junta de Personal no se’n poden avenir.

La directora mèdica, Tamara Contreras, va cursar la denúncia el passat 16 de novembre confiant en el capítol vuitè del codi deontològic mèdic, el qual obliga tots els facultatius a tractar-se entre ells amb respecte i resoldre les divergències en l’àmbit professional. Una postura que ha trobat l’adhesió del cap de secció de Medicina Interna. Es preveu que el Col·legi de Metges dirimeixi el conflicte a mitjans de desembre.

30/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris