X

Salut detecta 44 brots de sarna a les Balears fins al novembre

Es registra, així, un augment de casos respecte de l'any passat, quan se'n detectaren 29

25/12/2023

Salut detecta 44 brots de sarna a les Balears fins al novembre

Augmenten els brots de sarna a les Illes. Fins al 8 de novembre, el Servei d’Epidemiologia del Govern n’ha detectat 44, quan en tot l’any passat no arribaren a la trentena. On més s’han notificat aquests brots ha estat dins l’àmbit familiar o domiciliari; en total, 19 casos. Però també n’hi ha hagut 12 vinculats a centres sociosanitaris i 11, a centres educatius. La majoria dels brots han estat a Mallorca, amb 39 casos. A Menorca i a Eivissa, hi ha hagut 2 casos per illa, i a Formentera, un.

Així mateix, el Servei d’Epidemiologia apunta que l’augment de casos a les escoles probablement es deu a la posada en marxa d’un protocol de coordinació entre atenció primària i Epidemiologia per aplicar mesures davant la detecció de casos. I recorda que la sarna, una malaltia a la pell causada per un àcar, no està entre les que s’han de notificar de forma obligatòria.

Des del 2006 i fins al 2022, s’han detectat 114 brots de sarna a les Illes; el 2022 fou l’any, fins al moment, amb més brots detectats (29). L’àmbit més freqüent d’aquests brots és el familiar o entre convivents en domicilis. En l’històric d’aquest període, 22 brots s’han acumulat en residències geriàtriques i 20, en centres docents o escoletes.

25/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT