X

Salut es reunirà amb el Col·legi de Metges i sindicats per reduir la pressió a Atenció Primària

La consellera Patrícia Gómez ha assegurat que el Govern està prenent mesures a curt, mitjà i llarg termini per pal·liar la saturació al servei

17/11/2022

Salut es reunirà amb el Col·legi de Metges i sindicats per reduir la pressió a Atenció Primària

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha confirmat aquest dijous capvespre que la pròxima setmana es reuniran amb el Col·legi de Metges i els sindicats per parlar de la situació a Atenció Primària. Gómez ha assegurat que el Govern està prenent mesures a curt, mitjà i llarg termini per reduir la pressió sobre el servei. També ha insistit en què, des del 2015, s’ha augmentat el pressupost en Salut en un 75 %.

119 places d’itineratge

Precisament, avui s’ha fet el procés d’adjudicació de 119 places d’interinatge i llarga durada per a metges de família de Mallorca. S’ha dut a terme a l’hospital de Son Llàtzer. Les places s’adjudiquen segons els mèrits i els anys d’antiguitat dels professionals a la borsa. L’oferta de contractació inicial és de tres anys, amb la possibilitat d’estabilitzar la plaça per mitjà de processos de consolidació de personal, els quals preveuen reduir un 5 % els contractes temporals. Aquesta consolidació de places està prevista en el pla d’estabilitat de Salut per donar resposta a la necessitat de metges a l’Atenció Primària.


Els metges alerten que Atenció Primària necessita una reestructuració global

17/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT