societat

Salut intervé Sa Residència d’Eivissa per un brot que afecta 6 usuaris

L'alta incidència de casos a nivell comunitari acaba afectant a les residències on augmenten els casos de la Covid

Imatge d'arxiu.


La Conselleria de Salut ha decidit intervenir Sa Residència d’Eivissa on ara mateix hi ha 6 casos de la Covid-19 entre els usuaris. Aquest és un dels geriàtrics que més preocupa a les autoritats sanitàries i per això l’equip de l’atenció a la Cronicitat de l’IB-Salut ha demanat a la consellera del ram, Patrícia Gómez, que intervengui el centre.

Els casos a Sa Residència s’han detectat després que des del dia 28 de desembre, i en cribratges successius, s’han registrat fins ara 7 contagis (6 ara d’hospitalitzats i 1 de curat), 78 residents aïllats, així com 1 treballador positiu.

Des del principi de la pandèmia, l’equip de coordinació sociosanitària, format per directius dels consells insulars de Menorca, Eivissa, Formentera, l’IMAS i les conselleries de Serveis Socials i de Salut, fa un seguiment diari de la situació en els centres, que han de disposar d’un pla de contingència i complir-lo.

Cal recordar que el Govern ha intervingut fins ara 14 residències per a gent gran des de l’inici de la pandèmia. Durant la segona onada han estat Bell Entorn, Sèniors Inca (dues vegades), DomusVi Can Carbonell, DomusVi Santanyí, la residència de l’Hospital de Llevant, la residència Reina Sofia, Es Ramal, Sant Lluís, Sèniors Pollença , DomusVi Alcúdia i Fontsana. Durant la primera onada varen ser Oasis i DomusVi Palma.

Així mateix, també s’han intervingut tres residències de persones amb discapacitat, totes tres durant la segona onada: Amadiba 325, Sa Nova Residència del Patronat Joan XXIII (Inca) i Vuit Vents (Aspace).

“Per garantir que les coses es fan bé, el millor és intervenir els geriàtrics”

La subdirectora d’atenció a la Cronicitat, Angélica Miguélez, ha explicat que “l’alta incidència de la covid a nivell comunitari preocupa, ja que això s’acaba traduint en un increment dels casos a les residències

A Eivissa, a més del brot detectat a Sa Residència, també hi ha 3 casos positius a Cas Serres. Tot i això Miguélez nega que “s’hagin produït irregularitats en la gestió de Sa Residència”. En declaracions a IB3 Ràdio, Miguélez ha assenyalat que “els responsables del centre ho han fet el millor que han pogut. El que passa és que és complicat dur a terme els aïllaments a les residències ja que no són hospitals i per garantir que les coses es fan bé, el millor és intervenir els geriàtrics”.

Als geriàtrics de Menorca no hi ha casos de covid, però a Mallorca hi ha alguns centres com Fonsana o Costa d’en Blanes, que estan intervingut per la presència de brots. En els darrers dies també s’han detectat 4 casos a la Bonanova i 5 al centre Sor Maria Rafaela de Campos.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

S’haurà de mester una acreditació per entrar en cotxe a 67 carrers del centre de Manacor

La zona centre serà d'ús priotari per a vianants i els residents a la zona podran entrar-hi i sortir-ne lliurement.

Comença la vacunació dels illencs entre 95 i 112 anys

L'IBSalut segueix inoculant el remei contra el coronavirus als policies locals

Infovacuna: 23.000 telefonades en una setmana

Han servit principalment per resoldre dubtes i per donar cita als col·lectius prioritaris

Alcúdia confia iniciar la temporada turística dins el mes de maig

'Ajuntament ja té enllestits els protocols COVID-19 per posar en marxa els serveis de platja