societat

Salut estudia deixar sortir a veure familiars els immunitzats contra la Covid dels geriàtrics

Els residents estan tots sols i han vist la mort de prop per això els costa més afrontar els dols

Imatge d'arxiu.


La Conselleria de Salut planteja que els usuaris de geriàtrics que estiguin vacunats o tenguin immunitat puguin sortir de les residències per visitar els seus familiars. Diversos estudis destaquen que les persones majors són les qui han patit el major cop de la pandèmia pel que fa a l’alta mortalitat, però també pels efectes psicosocials de la covid i que han aparegut en forma d’ansietat, depressió o trastorns de la son. Uns efectes als quals la Conselleria de Salut hi vol posar remei amb una flexibilització de les mesures per evitar que la crisi social perduri en el temps. Des del passat estiu, les sortides de les residències estan prohibides per l’increment dels casos de coronavirus.

El departament de l’Atenció a la Cronicitat ha traslladat la possibilitat de permetre les sortides de la gent gran immunitzada a l’àrea de Salut Pública que encara s’ha de pronunciar sobre si veu amb bons ulls aquesta proposta.

En declaracions a IB3 Ràdio, la subdirectora d’Atenció a la Cronicitat, Angélica Miguélez, ha explicat que Salut no ha fet cap estudi sobre com la pandèmia ha afectat la salut mental dels usuaris de residències, però Miguélez afirma ha tengut uns efectes importants: “Es nota que han perdut pes; el fet d’estar confinats a les seves habitacions no ajuda. Estan més tristos perquè estan més allunyats de la gent que estimen. És important flexibilitzar les mesures perquè puguin estar connectats a la seva gent”.

Una afirmació que comparteix el coordinador autonòmic de Salut Mental a les Illes. Oriol Lafau afirma que “les persones grans estan fent dols més accelerats ja que han vist morir més persones de les seves residències que habitualment. A més, els costa afrontar aquests dols ja que estan tots sols; el que veim són més quadres depressius en persones majors“.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

“A mi no m’agradaria dormir a un garatge; als polítics, per ventura sí”

El Sindicat Unificat de Policia qüestiona les paraules de la delegada del govern espanyol, Aina Calvo, sobre l'acollida de migrants...

La carretera general de Menorca bat rècords històrics: 1.500 cotxes diaris més aquest estiu que abans de la pandèmia

El Consell insular demana 22 milions a Madrid per completar les obres en un termini màxim de set anys

L’escultora i pintora Amparo Sard, cap d’estudis del grau universitari de Belles Arts

Adema, l'escola adscrita a la UIB oferirà els estudis el curs que ve

Concentracions a Palma per desbloquejar les negociacions del conveni estatal de la dependència

El sector demana millores salarials i que s'ajustin les ràtios i les noves contractacions per poder oferir qualitat assistencial