X

Salut farà proves per detectar la Covid-19 als prop de 60 treballadors d’escorxadors

La presidenta Armengol visita el Centre Coordinador de la Covid-19

01/06/2020

Salut farà proves per detectar la Covid-19 als prop de 60 treballadors d’escorxadors

Josep S. Guerrero

La Direcció General de Salut Pública i Participació, en coordinació amb el Servei de Salut de les Balears, realitzarà a partir de dimecres proves per a detectar la Covid-19 o els seus anticossos entre els prop de 60 professionals que treballen en els 10 escorxadors. Són, concretament, 7 escorxadors d’abastament (3 a Mallorca, 1 a Eivissa, 1 a Menorca i 1 a Formentera) i 3 d’aviram (1 a Mallorca, 1 a Eivissa i 1 a Menorca).

La Conselleria ha remarcat que diversos estudis científics han conclòs que les característiques d’aquestes instal·lacions-com la baixa temperatura a la qual es treballa- podrien facilitar la propagació del virus entre els treballadors. La consellera, Patrícia Gómez, ha destacat que a les Balears “no hem tingut cap cas, de moment, però hem decidit fer una estratègia de detecció del virus en els escorxadors”.

Visita institucional al Centre Coordinador de la Covid-19

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha visitat avui dilluns la Unitat Bàsica de Salut del Molinar a Palma on es troba el Centre que coordina i centralitza tots els casos de persones diagnosticades amb Covid-19 i els seus contactes. Des de l’11 de maig, quan es va crear el centre, han sorgit 135 contagiats, els quals han generat més de 540 contactes. Això és una mitjana de 4 contactes per cada cas.

El Centre gestiona cada dia una mitjana de 700 trucades telefòniques sobre la Covid-19. Actualment, hi ha 165 casos actius.

01/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris