societat

Salut farà un cribratge massiu amb tests d’antígens a sa Pobla a partir de diumenge

La població diana és de 7.300 persones: entre els 16 i els 59 anys


A partir de diumenge es farà un cribratge poblacional amb tests d’antígens als habitants de sa Pobla d’entre 16 i 59 anys degut al creixement de la incidència acumulada. La població diana és de 7.300 persones.

La Conselleria de Salut i l’Ajuntament de sa Pobla informaran durant els propers dies de l’horari i lloc del cribratge. No s’haurà de demanar cita prèvia i haurà controls d’accessos per fer complir les mesures de seguretat.

Aquest serà el primer cribratge amb test d’antígens que es faci a les Illes Balears. Els cribratges de tests d’antígens estan indicats per les principals institucions sanitàries i societats científiques quan la incidència de COVID-19 a un territori acotat és elevada, com n’és el cas de sa Pobla.

Segons les dades de proves diagnòstiques de Salut, sa Pobla té una incidència acumulada de 712 casos per 100.000 habitants durant els darrers 14 dies, i una taxa de positivitat del 14,55%7 dies. S’han detectat un total de 96 casos nous durant les darreres dues setmanes (55 durant els darrers 7 dies).

A les Illes Balears la incidència acumulada és de 200 casos per 100.000 habitants durant els darrers 14 dies, i una taxa de positivitat del 4,82 % a 7 dies.

La consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, acompanyada per la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font, s’ha reunit avui dimarts amb l’equip de Govern de l’Ajuntament de sa Pobla, encapçalat pel batle, Llorenç Gelabert

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Dolors Fernández garcia 01/12/2020

    Me pareix fantàstic
    Enhorabona


més contingut relacionat

Arriba una pastera amb 15 homes a Eivissa

A les 7.25 hores s'ha produït l'entrada irregular per mar i han estat interceptats en terra, a Sal Rossa, dins el terme municipal de Sant Josep de sa Talaia

La rebaixa del preu dels test d’antígens anima les compres i alleugereix la cistella de la compra covid

Les farmàcies noten un augment de les vendes de les auto proves diagnòstiques, però perden doblers amb la nova tarifa

Pregó en forma de glosa per encetar les Festes de Sant Sebastià

Encara que no hi hagi ni concerts ni foguerons, l'ajuntament vol que els ciutadans gaudeixin del seu patró

Mares d’acollida del programa Cangur fins els 65 anys

L'IMAS té una cinquantena de famílies que formen part del Programa Cangur, però en necessiten més