X

Salut farà un cribratge massiu amb tests d’antígens a sa Pobla a partir de diumenge

La població diana és de 7.300 persones: entre els 16 i els 59 anys

01/12/2020

Salut farà un cribratge massiu amb tests d’antígens a sa Pobla a partir de diumenge

A partir de diumenge es farà un cribratge poblacional amb tests d’antígens als habitants de sa Pobla d’entre 16 i 59 anys degut al creixement de la incidència acumulada. La població diana és de 7.300 persones.

La Conselleria de Salut i l’Ajuntament de sa Pobla informaran durant els propers dies de l’horari i lloc del cribratge. No s’haurà de demanar cita prèvia i haurà controls d’accessos per fer complir les mesures de seguretat.

Aquest serà el primer cribratge amb test d’antígens que es faci a les Illes Balears. Els cribratges de tests d’antígens estan indicats per les principals institucions sanitàries i societats científiques quan la incidència de COVID-19 a un territori acotat és elevada, com n’és el cas de sa Pobla.

Segons les dades de proves diagnòstiques de Salut, sa Pobla té una incidència acumulada de 712 casos per 100.000 habitants durant els darrers 14 dies, i una taxa de positivitat del 14,55%7 dies. S’han detectat un total de 96 casos nous durant les darreres dues setmanes (55 durant els darrers 7 dies).

A les Illes Balears la incidència acumulada és de 200 casos per 100.000 habitants durant els darrers 14 dies, i una taxa de positivitat del 4,82 % a 7 dies.

La consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, acompanyada per la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font, s’ha reunit avui dimarts amb l’equip de Govern de l’Ajuntament de sa Pobla, encapçalat pel batle, Llorenç Gelabert

 

01/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris