societat

Salut ha contractat 688 professionals per fer front a la Covid-19

La prevalença del coronavirus a les Illes és del 2,4%. Això vol dir que entre 17.000 i 39.500 persones han generat anticossos.

Salut+ha+contractat+688+professionals+per+fer+front+a+la+Covid-19

Tot i que les dades de la darrera setmana són positives, la Conselleria de Salut demana prudència durant la desescalada. Només un 2,4% de la població de les Illes ha tengut contacte amb el coronavirus. Així ho indiquen les dades provisionals de l’estudi de seroprevalença fet pel Ministeri de Sanitat.

La Consellera de Salut Patricia Gómez ha matisat que aquest 2,4% seria relatiu al fet que entre 17.000 i 39.500 persones han generat anticossos. Per una banda, és una dada positiva, perquè el sistema sanitari no s’ha saturat i els malalts han pogut ser atesos amb garanties. Però alhora, a hores d’ara, hi ha més volum de població que no ha generat anticossos davant la malaltia. Aquestes setmanes el servei d’atenció primària té les eines necessàries per fer proves de diagnòstic a aquelles persones que romanen a ca seva amb símptomes lleus. “Des del dilluns s’han fer al voltant de 700 proves i només 4 d’aquestes 700 persones han donat positiu“, ha explicat Gómez.

Des que s’inicià la pandèmia, s’han contractat 549 professionals sanitaris, i també 139 treballadors en àmbits relacionats amb la sanitat, com ara zeladors, conductors i tècnics especialistes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

S’aixequen les franges horàries per als nins i per a fer esport a totes les Illes

Els infants i els esportistes no professionals podran sortir dels seus domicilis a qualsevol hora sense límit de temps ni...

Queixes del veïnats de Palma per l’incompliment dels horaris de les terrasses: “Les patrulles policials no fan complir la normativa”

El batle de Palma, José Hila, assegura que tot i que s'han ampliat 500 terrasses no s'han detectat incidències

El dol més llarg que hi ha hagut en democràcia: 10 dies en record als 27.117 morts amb coronavirus

"La valoració de les cures en les decisions públiques és l'aposta de futur" diu el preàmbul de l'ordre publicada avui...

Només tres malalts de la Covid-19 han presentat una queixa davant el Defensor dels Usuaris del Sistema Sanitari

El Defensor dels Usuaris del Sistema sanitari Públic de les Illes Balears, Miguel Gascón Mir, assegura a IB3 Ràdio que...