societat

Salut ha contractat 688 professionals per fer front a la Covid-19

La prevalença del coronavirus a les Illes és del 2,4%. Això vol dir que entre 17.000 i 39.500 persones han generat anticossos.

Salut+ha+contractat+688+professionals+per+fer+front+a+la+Covid-19

Tot i que les dades de la darrera setmana són positives, la Conselleria de Salut demana prudència durant la desescalada. Només un 2,4% de la població de les Illes ha tengut contacte amb el coronavirus. Així ho indiquen les dades provisionals de l’estudi de seroprevalença fet pel Ministeri de Sanitat.

La Consellera de Salut Patricia Gómez ha matisat que aquest 2,4% seria relatiu al fet que entre 17.000 i 39.500 persones han generat anticossos. Per una banda, és una dada positiva, perquè el sistema sanitari no s’ha saturat i els malalts han pogut ser atesos amb garanties. Però alhora, a hores d’ara, hi ha més volum de població que no ha generat anticossos davant la malaltia. Aquestes setmanes el servei d’atenció primària té les eines necessàries per fer proves de diagnòstic a aquelles persones que romanen a ca seva amb símptomes lleus. “Des del dilluns s’han fer al voltant de 700 proves i només 4 d’aquestes 700 persones han donat positiu“, ha explicat Gómez.

Des que s’inicià la pandèmia, s’han contractat 549 professionals sanitaris, i també 139 treballadors en àmbits relacionats amb la sanitat, com ara zeladors, conductors i tècnics especialistes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Reobren els gimnasos: sense màquines de càrdio i amb mascareta obligatòria en tot moment

A partir del 27 de febrer també es permetran els entrenaments amb contacte físic

Presó provisional sense fiança per a l’assassí confés d’Inca

En la seva declaració, ha reconegut que va perdre els nervis durant una discussió amb el seu familiar, fins al...

Les Balears superen els 700 morts des de l’inici de la pandèmia

Els contagis segueixen pujant, però ho fan a un ritme molt moderat. Avui s'han notificat 61 casos nous

EL TSJIB desestima la petició dels restauradors de suspendre els tancaments

Els magistrats no reconeixen l'especial urgència que al·leguen els restauradors en considerar que no van sol·licitar cap mesura cautelar en...