societat

Salut ha contractat 688 professionals per fer front a la Covid-19

La prevalença del coronavirus a les Illes és del 2,4%. Això vol dir que entre 17.000 i 39.500 persones han generat anticossos.

Salut+ha+contractat+688+professionals+per+fer+front+a+la+Covid-19

Tot i que les dades de la darrera setmana són positives, la Conselleria de Salut demana prudència durant la desescalada. Només un 2,4% de la població de les Illes ha tengut contacte amb el coronavirus. Així ho indiquen les dades provisionals de l’estudi de seroprevalença fet pel Ministeri de Sanitat.

La Consellera de Salut Patricia Gómez ha matisat que aquest 2,4% seria relatiu al fet que entre 17.000 i 39.500 persones han generat anticossos. Per una banda, és una dada positiva, perquè el sistema sanitari no s’ha saturat i els malalts han pogut ser atesos amb garanties. Però alhora, a hores d’ara, hi ha més volum de població que no ha generat anticossos davant la malaltia. Aquestes setmanes el servei d’atenció primària té les eines necessàries per fer proves de diagnòstic a aquelles persones que romanen a ca seva amb símptomes lleus. “Des del dilluns s’han fer al voltant de 700 proves i només 4 d’aquestes 700 persones han donat positiu“, ha explicat Gómez.

Des que s’inicià la pandèmia, s’han contractat 549 professionals sanitaris, i també 139 treballadors en àmbits relacionats amb la sanitat, com ara zeladors, conductors i tècnics especialistes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El batle de Palma es reunirà telemàticament amb el Rei perquè un contacte seu ha donat positiu

José Hila es troba aïllat de manera preventiva i està pendent del resultat de la prova PCR

Confessen l’autoria de l’incendi que ha calat foc a tres barques al port de Fornells

Els pares dels joves responsables s'haurien personat davant la Guàrdia Civil per explicar els fets

Les festes de Sant Llorenç de Selva, amb completes però sense teatre a causa de la Covid-19

Dos actors de la companyia Xamo Xamo han hagut ser aïllats per haver estat en contacte amb un cas positiu

Almanco 6.000 treballadors han estat de baixa per Covid-19

La majoria són contactes estrets que han rebut la baixa de la mútua abans de fer-se les proves per prevenir contagis en l’entorn laboral