X

Els treballadors sanitaris i sociosanitaris ja poden demanar la dosi de reforç a través del Bitcita

La Conselleria de Salut i Consum ha obert el sistema a primera hora d'aquest divendres. La campanya de vacunació començarà aquest mateix dissabte i durarà fins al diumenge 12 de desembre

03/12/2021

Els treballadors sanitaris i sociosanitaris ja poden demanar la dosi de reforç a través del Bitcita

La Conselleria de Salut i Consum ha obert a primera hora d’aquest divendres el sistema BITCita per a vacunar amb la dosi de reforç a tots els professionals sanitaris i sociosanitaris. Segons ha informat el departament que dirigeix Patricia Gómez, poden demanar cita, a més de tots els professionals sanitaris i no sanitaris que treballen en la sanitat pública i en la privada, els professionals de residències i de centres de menors.
Igualment també poden demanar la seva cita els inspectors sanitaris, els professionals dels serveis d’assistència a domicili i dels centres de dia, els professionals de dependència, els estudiants sanitaris i sociosanitaris, així com el personal dels centres penitenciaris, dels centres d’atenció a la drogodependència, dels tallers ocupacionals i dels departaments de medicina legal i forense, el personal auxiliar i la resta de professionals sanitaris.
El Servei de Salut començarà a vacunar-los aquest mateix dissabte. Aquesta campanya, que durarà fins al diumenge 12 de desembre (inclou els dies festius), té una població diana de 51.746 professionals (41.984 a Mallorca, 4.073 a Menorca, 5.526 a Eivissa i 163 a Formentera).
D’aquests, 39.033 compleixen actualment els requisits per a ser vacunats (31.977 a Mallorca, 3.013 a Menorca, 3.934 a Eivissa i 109 a Formentera). Les condicions que és necessari complir per a poder rebre la dosi de record són tenir 18 anys o més, haver rebut la pauta completa de vacunació contra la COVID-19 i que hagin passat almenys sis mesos des de l’última dosi en els casos de Pfizer o Moderna, o tres mesos si es tracta de Vaxzevria (AstraZeneca).
Tots els professionals objecte d’aquesta campanya que compleixin aquests requisits seran citats als següents hospitals públics: Hospital Universitari Són Espases, Hospital Universitari Són Llàtzer, Hospital Comarcal d’Inca, Hospital de Manacor, Hospital General Mateu Orfila, Hospital Can Misses i Hospital de Formentera.

El ‘Vacubús’ tornarà al FAN Mallorca la setmana vinent

Per a la ciutadania que encara no s’hagi vacunat i vulgui fer-ho, l’autobús de vacunació ‘Vacubús’ de la Conselleria de Salut i Consum tornarà la setmana vinent al centre comercial FAN Mallorca.
En concret, segons ha informat l’empresa en una nota de premsa, el dispositiu s’instal·larà els dies 7, 9, 10, 11 i 12 de desembre, després del bon acolliment que va tenir la seva estada durant la setmana del ‘Black Friday’, en la qual es van administrar 535 vacunes.
Segons han recordat, el punt de vacunació mòbil administra vacunes contra el coronavirus a qualsevol ciutadà resident a Balears que no hagi rebut encara cap dosi, a no residents desplaçats a les Illes per motiu laboral o familiar o a qualsevol altre ciutadà desplaçat resident temporal, però no a turistes.
El ‘Vacubús’ funcionarà en horari de 10.00 a 20.45 hores, inclòs el diumenge 12 de desembre, ja que és dia d’obertura comercial, amb l’objectiu d’aprofitar la major afluència de persones a les instal·lacions de FAN Mallorca per a aconseguir vacunar a més població.

03/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris