societat

El nou centre de salut de Pollença es construirà a Can Conill

L'Ajuntament el volia ubicar en un solar rústic que el Govern ha descartat

El+nou+centre+de+salut+de+Pollen%C3%A7a+es+construir%C3%A0+a+Can+Conill

El nou PAC de Pollença es construirà finalment a Can Conill, i no als terrenys de Can Bach, com reclamava l’actual equip de govern municipal. El batle Bartomeu Cifre, que ahir es va reunir amb el director del Servei de Salut Juli Fuster, lamenta la decisió de la Conselleria.

El nou centre de salut de Pollença s’ubicarà definitivament al carrer de Cecili Metel, al solar de Can Conill, de 2.030 m2 en sòl urbà, on ara hi ha l’aparcament municipal. Per no desmuntar l’actual infraestructura, necessària per solucionar el problema de l’aparcament, l’actual equip de govern del consistori va proposar al Servei de Salut els terrenys del costat, coneguts com Can Bach, en sòl rústic i que també és de la seva propietat.

Esperaven que el Govern requalificàs Can Bach aplicant el Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l’ampliació de la xarxa d’equipaments públics d’usos educatius, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de Balears. L’executiu Balear assegura però, que el canvi d’ubicació del nou edifici suposaria un sobrecost i retard d’anys en l’obertura del centre de salut, ja que el canvi de solar comportaria necessàriament una nova licitació i contractació del projecte.

La construcció del nou PAC suposarà una inversió d’1,8 milions d’euros i serà tres vegades més gran que l’actual. Disposarà de 24 consultes i funcionarà íntegrament amb energies netes. Pretenen que estigui en funcionament el 2023.


L’Ajuntament de Pollença vol construir el PAC nou al solar de can Bach

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les noves tecnologies i l’esport s’alien en temps de quarantena

Trobem exercicis bàsics per mantenir el cos actiu després del teletreball, conjunts amb els més petits de la casa o...

El Bisbat de Menorca retransmet per youtube els oficis de Setmana Santa des de la Catedral

La missa de Diumenge de Ram, amb els bancs buits, ha estat la primera celebració virtual

Les tintoreries de Menorca demanen fer ERTO’s per força major per la manca de feina

Les bugaderies industrials, en canvi, no aturen de desinfectar la roba dels hospitals i centres sociosanitaris