X

Salut intensifica amb 12.5000 dosis setmanals la vacunació infantil

La coordinadora de Pediatria diu que no s'han produït casos greus de reaccions adverses entre els més joves, però hi ha hagut ingressats a UCI

07/01/2022

Salut intensifica amb 12.5000 dosis setmanals la vacunació infantil

Salut intensifica la campanya de vacunació infantil i calcula que d’aquí a un mes i mig, a les Illes tots els nins i nines entre 5 a 11 anys estaran vacunats contra la covid-19. Les Balears són ara a la coa de les comunitats autònomes pel que fa a la vacunació d’aquest col·lectiu, amb 14,315 infants vacunats; és a dir, un 17% d’una població diana de 84.000 persones. En declaracions a IB3 Ràdio, la coordinadora autonòmica de Pediatria, Marga Canyelles, ha negat que “el motiu d’aquest endarreriment sigui que els pares i mares són reticents a vacunar els seus infants; hi ha interès a vacunar els més petits i la majoria d’infants vulnerables han rebut l’antídot”. Canyelles ho atribueix “al fet que moltes famílies de l’arxipèlag han sortit a passar les festes de Nadal fora. És per això que a partir d’ara Salut vacunarà 12.500 infants per setmana“.

Marga Canyelles insisteix que “la vacuna contra la covid entre la població més jove té més beneficis que perjudicis”. “A les iIles no s’ha notificat cap cas de reacció greu per l’antídot entre la població infantil, en canvi, aquestes darreres setmanes hi ha hagut ingressos per la covid a les Unitats de Cures Intensives; sobretot ens preocupen els adolescents que poden desenvolupar casos greus de covid o pneumònies”, afirma. Segons el darrer informe d’Epidemiologia de la conselleria de Salut al desembre han ingressat dos adolescents per la covid. En total, l’any passat varen ingressar 25 menros de 0 a 9 anys i 44 adolescents de 10 a 19 anys.

Una vegada immunitzats els infants d’entre 5 a 11 anys, la població d’entre 0 a 4 anys serà l’única que no tendrà cobertura, ja que no hi ha antídot per als més petits. Amb tot, Canyelles insisteix que aquest col·lectiu passa la malaltia de manera lleu i no té una incidència elevada: “Els casos que hi ha entre els més petits no són entre els que s’han contagiats a l’escola, sinó que els contagis es produeixen fora dels centres escolars”. D’altra banda, la coordinadora autonòmica és partidària que la població escolar torni a les aules i faci vida normal com fan els adults. Entre d’altres coses, perquè -afirma- és important cuidar la seva salut mental.

07/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT