X

Salut intervé dues residències, a Campos i Porto Cristo

S'hi han detectat dos brots que afecten 17 usuaris

25/01/2021

Elisabet Ferrer

La Conselleria de Salut i Consum ha ordenat la intervenció de la residència de gent gran Sor Maria Rafela i la Residència de l’Hospital de Llevant després que s’hagin detectat dos brots que a dia d’avui afecten 17 usuaris i 4 professionals positius.

A la residència de gent gran Sor Maria Rafela, de Campos, el brot afecta 7 usuaris, tots hospitalitzats, i 2 treballadors. Els altres 15 usuaris romanen aïllats al centre. La Residència de l’hospital de llevant, té 10 usuaris positius, tots hospitalitzats i dos treballadors positius. Altres 41 residents romanen aïllats.

Professionals de la Subdirecció d’Atenció a la Cronicitat s’han desplaçat a les residències per avaluar la situació de les persones afectades i garantir una assistència adequada, i també per donar suport a la direcció en la implementació dels plans de contingència i en la sectorització dels centres, per posar en marxa circuits d’atenció i per dur a terme formació in situ als treballadors que hi fan feina, sobretot en el que fa referència a l’ús d’equips de protecció individual, desenvolupament de nous circuits, delimitar zones netes i brutes, etc.

Així mateix, la Conselleria de Salut i Consum ha considerat oportú dictar una resolució per intervenir, durant 20 dies, el control de la gestió sanitària assistencial en relació amb tots els processos relacionats amb la COVID-19 dels centres de serveis socials de caràcter residencial. El Govern ha intervingut fins ara 14 residències per a gent gran des de l’inici de la pandèmia.

25/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris