Salut intervé dues residències, a Campos i Porto Cristo

S'hi han detectat dos brots que afecten 17 usuaris


La Conselleria de Salut i Consum ha ordenat la intervenció de la residència de gent gran Sor Maria Rafela i la Residència de l’Hospital de Llevant després que s’hagin detectat dos brots que a dia d’avui afecten 17 usuaris i 4 professionals positius.

A la residència de gent gran Sor Maria Rafela, de Campos, el brot afecta 7 usuaris, tots hospitalitzats, i 2 treballadors. Els altres 15 usuaris romanen aïllats al centre. La Residència de l’hospital de llevant, té 10 usuaris positius, tots hospitalitzats i dos treballadors positius. Altres 41 residents romanen aïllats.

Professionals de la Subdirecció d’Atenció a la Cronicitat s’han desplaçat a les residències per avaluar la situació de les persones afectades i garantir una assistència adequada, i també per donar suport a la direcció en la implementació dels plans de contingència i en la sectorització dels centres, per posar en marxa circuits d’atenció i per dur a terme formació in situ als treballadors que hi fan feina, sobretot en el que fa referència a l’ús d’equips de protecció individual, desenvolupament de nous circuits, delimitar zones netes i brutes, etc.

Així mateix, la Conselleria de Salut i Consum ha considerat oportú dictar una resolució per intervenir, durant 20 dies, el control de la gestió sanitària assistencial en relació amb tots els processos relacionats amb la COVID-19 dels centres de serveis socials de caràcter residencial. El Govern ha intervingut fins ara 14 residències per a gent gran des de l’inici de la pandèmia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El dissenyador japonès Kenzo Takada mor als 81 anys a París a causa del coronavirus

El reconegut creador va fundar el 1970 la marca de roba interncional Kenzo, destinada a perfums, roba i productes de...

Els nens formenterers reprenen els entrenaments de futbol

Ho han fet amb entrenaments sense contacte per tal de garantir la màxima seguretat

El Claustre del Carme de Maó acull una exposició sobre els descobriments de les dones en química

"L'art de la Taula Periòdica. Les dones i els seus elements" recull 32 obres d'artistes de les Illes

La sisena edició del Festival de Cinema de Menorca se celebrarà al juliol amb voluntat de presencialitat

Sempre que les restriccions ho permetin, les jornades professionals també se celebraran de forma semipresencial