societat

Salut intervé la residència Domus Vi Costa d’en Blanes per un brot que afecta la meitat dels usuaris

Des de l'inici de la pandèmia Salut ha intervingut 13 geriàtrics a les illes, la majoria durant la segona onada


55 dels 110 usuaris de la residència Domus Vi Costa d’en Blanes estan contagiats per Covid-19. També 14 dels treballadors que hi fan feina. Un brot que es va detectar després que tres professionals donessin positiu en un filtratge quinzenal i pocs dies després que els residents rebessin la primera dosi de la vacuna de Pfzier-Biontech, sense assolir encara la immunitat.

Segons la Conselleria de Salut, les mesures que s’han adoptat per frenar-hi la propagació de la malaltia han estat insuficients i, per això, han decidit intervenir el centre, almanco durant 20 dies. Una coordinadora sanitària de l’IB-Salut en controlarà la gestió assistencial relacionada amb la Covid-19; i la titularitat, l’equip directiu, els treballadors i els usuaris es regiran per les seves instruccions.

34 dels residents contagiats ja han estat traslladats a diferents hospitals i a la residència sa Riera, gestionada per l’IMAS. Altres 21 romanen al centre i la resta, els 55 que no estan contagiats, estan aïllats perquè són contactes estrets.

Des de l’inici de la pandèmia Salut ha intervingut 13 geriàtrics a les illes, la majoria durant la segona onada. En aquest període també han intervingut tres residències per a persones amb discapacitat. Actualment, a més de la residència de la Costa d’en Blanes, també controlen la gestió relacionada amb la Covid-19 a la residència Domus Vi de Santanyí, la Sèniors del Port de Pollença i la Sèniors d’Inca.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La FEBT demana l’ajornament de la limitació a 80km/h de la Via Cintura de Palma

La Federació Balear de Transports sol·licita que s'habiliti un nou carril en ambdues per al transport professional, per al transport...

Detingut un dels manifestants que el passat dia 12 va rompre un vidre del Parlament

Delegació del Goven el sancionarà amb 30.000 euros per posar en perill la seguretat ciutadana

L’Aeroport d’Eivissa torna a presentar una imatge similar als inicis de la pandèmia

Grups de guàrdies civils vigilen que ningú surti d'Eivissa sense causa degudament justificada

Els tests massius a Sant Antoni detecten 69 positius d’entre 5.443 proves fetes

Dijous, 28 de gener, el dispositiu de filtratge començarà al poliesportiu Municipal de Santa Eulària.