societat

Salut intervé la residència per a persones amb discapacitat Amadiba 325

S’hi ha detectat un brot que afecta 8 dels 10 usuaris i 3 treballadors


La Conselleria de Salut ha ordenat aquest dimarts la intervenció de la residència per a persones amb discapacitat Amadiba 325, ubicada a Palma, després que s’hi hagi detectat un brot que afecta 8 dels 10 usuaris i 3 treballadors. A hores d’ara tots els residents han estat avaluats i romanen en el centre.

El diumenge 21 es varen detectar dos professionals positius i el mateix dia es va cribrar tot el centre. Atès que les característiques i el perfil de discapacitat dels usuaris de la residència fa complicat seguir de manera estricta les mesures de protecció, de distància de seguretat o d’ús d’espai, es considera probable que la pràctica totalitat dels residents estiguin infectats pel SARS-CoV-2, i que també hi hagi altres professionals afectats.

El mateix diumenge, la Subdirecció de Cronicitat del Servei de Salut hi va enviar personal de l’equip de suport a les residències, per tal d’implementar i coordinar tots els procediments necessaris per frenar la propagació del virus, sectoritzar la residència i garantir un aïllament segur amb la vigilància adequada de tots els usuaris en funció del seu estat de salut i el resultat de les proves PCR. Com en altres intervencions, també s’ha iniciat la formació al personal, la qual va començar ahir.

Així mateix, la Conselleria de Salut i Consum ha considerat oportú dictar una resolució per intervenir, durant 20 dies, el control de la gestió sanitària assistencial en relació amb tots els processos relacionats amb la COVID-19 del centre de serveis socials de caràcter residencial.

A partir d’ara, el personal, l’equip directiu i la titularitat d’aquest centre, així com els mateixos residents, es regiran per les instruccions, ordres i disposicions de la coordinadora en els processos relacionats amb la COVID-19.

Cal recordar que el Govern ha intervingut fins ara dues residències de persones amb discapacitat, totes dues durant la segona onada: Amadiba 325 i Sa Nova Residència del Patronat Joan XXIII (Inca).

Així mateix, ha intervingut 9 residències per a gent gran des de l’inici de la pandèmia. Durant la segona onada han estat Bell Entorn, Sèniors Inca, DomusVi Can Carbonell, DomusVi Santanyí, la residència de l’Hospital de Llevant, la residència Reina Sofia (Eivissa) i Es Ramal (Menorca). Durant la primera onada varen ser Oasis i DomusVi Palma.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Dimecres comença a administrar-se la segona dosi de vacunes a les residències de Menorca

Aquest dilluns s'ha completat la primera dosi de l'antídot a 751 professionals de la sanitat de l'illa

Destitueixen Joan Quevedo, president de l’Atlètic Villacarlos, per presumptes irregularitats en la gestió

La junta, presidida ara per Manolo Delicado, es reunirà per estudiar si emprèn alguna altra acció

El Banc de Sabadell reclama 8.000€ a un autònom de Menorca per un descobert de 1.300

El client demandarà l'entitat per usura i per incloure'l a la llista de morosos