X

Salut inverteix més d’un milió d’euros ens els dos hotels Covid de Menorca

Han allotjat més de 400 pacients des de l'inici de la pandèmia

28/10/2021

Salut inverteix més d’un milió d’euros ens els dos hotels Covid de Menorca

Axel Camarasa

Salut ha invertit des de l’inici de la pandèmia un milió d’euros a Menorca per atendre pacients amb Covid que no poden garantir un correcte aïllament o contactes estrets que han de fer quarantena. Ho ha fet habilitant dos complexes turístics, que han acollit poc més de 400 persones.

Al juliol de 2020, després del confinament estricte de la població, el Govern va decidir habilitar els apartaments Sa Mirada d’Arenal d’en Castell per acollir els pacients amb Covid que convivien amb persones vulnerables, turistes que es trobaven de visita a Menorca o persones que no podien aïllar-se correctament als seus domicilis. L’acord amb la cadena Seth Hotels estableix una compensació de 45.100 euros mensuals i està previst que finalitzi a finals d’any, sempre que la incidència de la Covid ho permeti.

Durant aquest estiu, per precaució davant l’arribada de visitants, s’ha habilitat un altre establiment, també de la mateixa cadena menorquina. És el Playa Azul de Cala en Porter i ha estat disponible agost i setembre. En aquest cas, el conveni preveia una retribució de prop de 130.000 euros mensuals. En aquest hotel s’hi han allotjat 35 pacients.

A hores d’ara hi resta un sol pacient allotjat a l’hotel Covid de Menorca. Amb tot, la incidència torna a repuntar lleugment. El darrer balanç deixa 14 nous contagis i un nou ingrés a l’Hospital Mateu Orfila. A hores d’ara hi ha una pacient UCI i un a planta.

28/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris