X

Salut licitarà al març les obres de remodelació de l’antiga Residència sanitària de Maó

El Consell de Govern ha declarat inversió d'interès autonòmic la reconversió del Verge del Toro i de Son Dureta en dos centres sociosanitaris

15/02/2021

Salut licitarà al març les obres de remodelació de l’antiga Residència sanitària de Maó

Les obres per a convertir en centres sociosanitaris els antics hospitals Verge del Toro a Menorca i Son Dureta a Mallorca es licitaran el mes que ve. El Consell de Govern ha declarat inversió d’interès autonòmic els dos projectes per tal d’atendre millor una població cada vegada més envellida.

Després de més 10 anys en estat d’abandonament, l’antiga Residència sanitària de Maó llueix ja amb la façana remodelada i l’estructura consolidada. Les obres de la primera fase, que començaren l’any 2019, ja han acabat. Ara es preveu que enguany es comenci amb les obres de l’interior. S’hi atendrà de manera integral pacients amb malalties cròniques. Tindrà llits de mitjana i llarga estada, hospital de dia, serveis d’estimulació cognitiva i també consultes externes especialitzades.

El projecte arquitectònic mantindrà les 6 plantes de l’antiga construcció, copiada dels hospitals americans dels anys 40. Però s’hi afegirà un nou espai subterrani d’uns mil metres que acollirà totes les instal·lacions i una altra de necessitat bàsica.

Son Dureta tindrà un hospital de 542 llits per a llargues estades i espais per a rehabilitació. També hi haurà un centre de salut i una àrea de demència, entre d’altres serveis. Cal assenyalar que, actualment, el 15,3% dels habitants de les Illes Balears tenen més de 65 anys, i que l’any 2029 aquesta proporció s’incrementarà fins al 22%.

15/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT