societat

Salut obri un torn de vacunació sense cita per a dones embarassades

De dimecres dia 4 d'agost a dimarts dia 10, les dones podran acudir als centres de vacunació de Son Dureta, Manacor, Inca, Maó, Ciutadella, al recinte firal d'Eivissa i a Formentera per vacunar-se, entre les 16h i les 19h de l'horabaixa

EFE/ Carlos Ortega


Les dones embarassades que encara no s’hagin vacunat ho podran fer entre el dimecres 4 d’agost i el dimarts 10 d’agost, i entre les 16h i les 19h de l’horabaixa, sense demanar cita. És la darrera decisió que ha pres Salut, després que s’hagi detectat un percentatge important de dones embarassades no vacunades als diferents centres hospitalaris de les illes.

Actualment, hi ha 6 dones embarassades ingressades per Covid arreu de les Balears. El contagi de la malaltia pot ocasionar problemes per a la mare gestant, tal com ha explicat aquest divendres la consellera de Salut en roda de premsa, Patrícia Gómez. El cap del servei de Ginecologia, Octavi Córdoba, va explicar que el virus augmenta el risc de les dones embarassades a ingressar a UCI. La doctora Carandell, directora assistencial del Servei de Salut, ha informat que hi ha hagut un avortament d’una dona embarassada no vacunada.

Aquest torn per a dones embarassades s’obri als centres de vacunació de Son Dureta, Manacor, Inca, Maó, Ciutadella, al recinte firal d’Eivissa i a Formentera i es farà amb la vacuna Pfizer.

D’altra banda, s’ha elaborat un tríptic informatiu i s’han enviat cartes als professionals sanitaris perquè recomanin la vacuna contra la Covid a les dones embarassades.

CAMPANYA DE VACUNACIÓ:

La consellera Patrícia Gómez ha tornat a insistir amb la necessitat de la vacuna i ha assegurat que no es conformaran amb el 70% de la població vacunada. I és que el 80% dels nous casos de contagis són menors de 39 anys que no s’han vacunat. Per aquest motiu, la consellera ha emfatitzat la necessitat de transmetre la importància de la vacunació en aquesta franja d’edat i és que amb una pauta completa, s’evita un 90% dels ingressos hospitalaris per Covid i evita les possibilitats de malalties greus com les pneumònies o la mortalitat. Una dada positiva, però, és que Balears és de les comunitats espanyoles amb més població menor de 39 anys vacunada contra la Covid.

Gómez també ha informat que actualment hi ha 58 persones a UCI i 296 a les plantes hospitalàries per Covid-19. “És la meitat que el pic de la primera onada” ha dit la consellera, qui ha assegurat que la vacuna “està funcionant”.

D’altra banda, també s’ha informat que el grup d’entre 60 i 69 anys sense segona dosi podrà completar la pauta de vacunació aquest cap de setmana. S’ha avançat de 12 a 10 aquestes setmanes que havien de passar entre la primera i la segona dosis. Així, entre passat i passat demà, s’espera que totes les persones d’aquesta franja d’edat estiguin vacunades de la segona dosi.

Aquest divendres s’han notificat 746 nous casos de Covid. Ara mateix, la situació a Menorca millora, tot i que lentament i la incidència acumulada és de 800 casos per cada cent mil habitants. La situació més greu és ara a Eivissa, que registra una IA de 1750 casos per cada cent mil habitants i encara no s’ha arribat al pic més alt. També puja la incidència a Formentera, on es registra una incidència de 870 casos per cada cent mil habitants.

HOTELS PONT: 

A l’hotel pont Bellver de Palma hi ha un 65% d’ocupació amb persones que han estat contactes estrets de Covid a l’hotel Pabisa Sofia només hi ha una persona. A Eivissa i a Menorca l’ocupació als hotels pont és al voltant del 60%.

CERTIFICAT COVID:

En relació amb la demanda que vol fer el Govern balear per demanar el certificat covid a l’accés de determinats establiments turístics, esportius o culturals, la consellera de salut, Patrícia Gómez, ha explicat que, de moment, només es preveu demanar el certificat convid per entrar i sortir de països que estiguin dins l’espai Schengen. I és que per demanar-lo per a altres tipus d’accessos caldria una llei d’àmbit nacional. Tanmateix, el Govern balear plantejarà que es pugui demanar aquest certificat per a les activitats de més risc.

TESTS D’ANTÍGENS:

Des que es va permetre l’adquisició de tests d’antígens individuals a les farmàcies, s’han venut 13.000 tests, que han donat 428 positius de Covid, 406 dels quals han estat confirmats amb PCR. Aquests 13 mil tests adquirits suposen un 3,3% del total del total de proves realitzades.


Son Espases recomana a les embarassades vacunar-se contra la Covid

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Arriba una segona pastera a Formentera amb 12 migrants més

Se sumen a les 13 persones arribades aquest matí a la platja d'Es Caló de Sant Agustí de Formentera

Els veïns de Biniali cedeixen el convent a l’Ajuntament de Sencelles

La cessió contempla dos edificis, el convent en si i l'escola amb el pati, que des de fa anys alberguen...

Els pescadors recreatius participen per primera vegada en l’efecte reserva dels raors

El servei de recursos marins els ha explicat el procés que han de seguir per fer els mesuraments dels raors...

Els pagesos de Menorca i Mallorca compren un 40% més de farratges que l’any passat

Els ramaders han invertit 284 mil euros en l'adquisició d'alfals, civada, margall o enclova; el que suposa el 50 per...