X

Salut presenta el Pla d’Humanització als hospitals 2022-2027

Una de les estratègies és permetre la visita d'animals de companyia als pacients hospitalitzats

10/05/2023

Salut presenta el Pla d’Humanització als hospitals 2022-2027

Aina Gutiérrez

La jornada de portes obertes a la salut mental, de l’Hospital d’Inca, o les visites guiades de famílies als quiròfans on operaran els seus fills, a Manacor, són exemples de pràctiques que posen l’usuari al centre i que avui s’exposen a professionals a l’Hospital Sant Joan de Déu, des Coll d’en Rabassa. Precisament, aquest hospital va ser el primer de tot Espanya en col·locar fotografies als sanitaris que atenien els malalts de COVID-19. Molts d’ells, procedents de residències. I va ser tot un èxit.

Sales amables per a infants ingressats, però també el programa de pacient actiu o l’infoconnecta formen part del Pla d’Humanització. Salut el vol difondre i fer-ne un seguiment.
El pla d’Humanització també preveu mesures per millorar l’ambient de feina per als treballadors.

I una de les estratègies és la de permetre que els animals de companyia puguin visitar els seus propietaris. Va dirigit a pacients de llarga estada i d’ençà que Can Misses l’any 2017 va inaugurar el Dogspital amb en Samsó s’ha permès la visita de 41 mascotes al Mateu Orfila, a Son Llàtzer, a Inca i al Joan March. Aquí, 28 cans han pogut passar temps amb els seus propietaris hospitalitzats.

El col·legi de veterinaris de les Illes i el seu grup d’etologia han presentat la primera guia veterinària per poder introduir aquests animals dins els àmbits sanitaris. Les vacunes són importants, però no són l’únic requisit.

Els experts afirmen que la presència dels animals de companyia fa que els malalts ingressats segreguin manco hormones de l’estrès i més endorfines, que ajuden a la recuperació.

10/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris