X

Salut preveu reforçar la capacitat de vacunació després d’ampliar-se més dosis de reforç

La Conselleria anima a joves de 20 a 39 anys que encara no han rebut cap dosi: "Les vacunes ja estan molt provades al món, no hi ha excusa"

16/12/2021

Salut preveu reforçar la capacitat de vacunació després d’ampliar-se més dosis de reforç

Les Balears preveuen reforçar la capacitat de vacunació amb l’obertura de més línies després que Salut Pública ha avalat la dosi de reforç de la vacuna contra la covid a les persones de 40 a 59 anys, començant per les de més edat. I també, les que estiguin vacunades amb Astrazeneca. Encara queden 12.000 cites disponibles per vacunar els infants. És per això que s’obrirà un nou punt de vacunació a l’espai Francesc Quetglas de Palma.

La Conselleria de Salut remarca que encara hi ha gent que no du cap dosi posada: “un de cada tres joves de 20 a 39 anys no han rebut encara cap dosi. Animeu-vos”, reclama el metge Javier Arranz, portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses, el qual afegeix: “Les vacunes ja han estat molt provades al món i ja no serveix l’excusa que ‘és que és una vacuna d’experimentació o nova’. No, ja està molt provada”.

Els majors de 40 anys rebran la dosi de reforç, segons ha aprovat avui la comissió de Salut Pública. Començarà a subministrar-se a les persones entre els 50 i 59 anys i s’inocularà als sis mesos d’haver iniciat la pauta inicial. A les Illes aquest primer grup comprèn unes 9.000 persones. També Sanitat ha autoritzat una dosi de reforç per als menors de 60 anys vacunats amb AstraZeneca, fonamentalment treballadors essencials no professionals sanitaris, com ara, professors i policies. Per poder abastir aquesta gent, s’ha anunciat l’obertura de noves línies de vacunació als centres sanitaris i a Mallorca un nou espai.

Carandell ha fet també una crida a tots els majors de 60 anys i els ha recordat que la tercera dosi és molt important per augmentar la seva protecció davant el virus i les seves noves variants, com l’òmicron, que sembla que és més contagiosa. Salut es mostra satisfeta per la bona rebuda de la vacunació als infants de 9 a 11 anys i diu que encara hi ha hores lliures al BitCita.

Després de gairebé un any amb les vacunes, a les Illes s’hi han administrat més d’1.800.000 dosis dels preparat i hi ha més de 869.000 persones, el 84%, completament protegides contra el virus.

16/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris