X

Salut recorda que s’han de mantenir les mesures per evitar un repunt de casos en aquest inici de la desescalada

Es preveu que dilluns es pugui començar a vacunar al poliesportiu Germans Escales de Palma

04/03/2021

Salut recorda que s’han de mantenir les mesures per evitar un repunt de casos en aquest inici de la desescalada

“Alemanya ha millorat. Ha baixat però encara té una incidència sostinguda i mantinguda en el temps que qualque dia puja un poc i en canvi Portugal o Espanya van millor”,  afirma la consellera de Salut, Patrícia Gómez. Aquest podria ser, segons els experts, l’inici de la quarta onada de contagis a Europa provinent d’uns països que ens envolten i que ens visiten amb assiduïtat.

Per aquest motiu, a les Illes es pretén mantenir el control de ports i aeroports per part del govern de l’Estat, però també assumir les recomanacions que faci la Comissió de Salut Pública. Segons la proposta d’aquest comitè, de cara a Pasqua s’establiria un perímetre a les comunitats autònomes i es prohibirien els viatges innecessaris, també el retorn dels universitaris que estudien fora de la seva comunitat autònoma.

També es prohibiran els esdeveniments massius i es desaconsellaran les trobades socials amb no convivents. Són algunes de les propostes que ha comunicat la consellera Gómez a la seva visita a la central COVID de Can Valero de Palma.

Gómez ha recordat que actualment a les Illes el 65% dels contagis provenen de la variant britànica del coronavirus, amb una alta transmissibilitat. “Ja s’estan podent fer activitats de més risc de les que teniem fa una setmana, com ja són les trobades de 6 persones. Si estam sense màscara i si no mantenim aquesta distància amb un virus més transmissible hi pot haver aquest repunt de casos” diu la consellera.

La titular de Salut ha recordat que la setmana vinent s’obrirà el poliesportiu Germans Escales de Palma per a la vacunació massiva de docents i forces de seguretat i que aquest mateix cap de setmana els centres de salut de Mallorca obriran per continuar vaccinant les persones d’entre 90 i 95 anys.

04/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris