X

Salut reorganitza a diari el calendari de vacunació perquè falten 2.850 dosis

La Conselleria i el Ministeri de Sanitat estudien avançar la campanya per a les persones majors de 80 anys

27/01/2021

Salut reorganitza a diari el calendari de vacunació perquè falten 2.850 dosis

/EFE

Carme Moreno

Salut ha deixat de rebre 2.850 dosis de vacunes contra la Covid pactades amb el Ministeri de Salut. És per això que la Conselleria es veu obligada cada dia a reorganitzar el calendari de vacunació. Tot i aquest problema causat, en part, pel desabastiment del laboratori Pfizer, l’IB- Salut assegura que les dosis per usuaris i treballadors de les residències de gent gran estan assegurades.

La directora d’Assistència Sanitària, Eugènia Carandell, ha explicat que a part del problema de distribució de la vacuna Pfizer, del laboratori Moderna tan sols han arribat 600 dosis de les 900 previstes. De cara a la setmana que ve, Salut encara no sap de quants vaccins disposaran. Una situació que -afirma Carandell- dificulta moltíssim la planificació de la campanya de vacunació.

Eugènia Carandell també ha explicat que Salut estudia, juntament amb el Ministeri de Sanitat, avançar la vaccinació entre la gent gran de més de 80 anys per davant els professionals sanitaris que no són de primera línia. Com sempre, però -diu Carandell- dependrà de les dosis que arribin.

La directora d’Assistència Sanitària subscriu les paraules d’ahir de la presidenta Francina Armengol: “Les Illes tenen capacitat per immunitzar la seva població en tres mesos, sempre que arribin els vaccins prevists”.

27/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris