societat

Salut repetirà la setmana que ve la campanya de vaccinació sense cita als ambulatoris de Menorca

Els 379 vacunats amb què s'ha tancat la de la setmana passada ha dut a ampliar-ne l'horari i a dur-la a Maó i Ciutadella

Salut+repetir%C3%A0+la+setmana+que+ve+la+campanya+de+vaccinaci%C3%B3+sense+cita+als+ambulatoris+de+Menorca

Balanç positiu dels responsables de l’Àrea de Salut de Menorca respecte de la vacunació als centres de Salut de l’Illa que s’ha fet entre els dies 28 i 30. Es tracta d’una prova pilot, a nivell autonòmic, que permetia rebre el vaccí sense cita prèvia a vuit nuclis i poblacions de Menorca i que ha suposat la dispensació de gairebé la meitat de les dosis reservades. Uns resultats que han duit els seus impulsors a decidir que la iniciativa es repetirà entre dimecres quatre d’agost i divendres dia vuit.

L’objectiu de la campanya ha estat el d’atracar la vacunació sobretot als centres de salut més allunyats dels grans punts de vaccinació del Recinte firal de Maó i de la Sala polivalent del Canal Salat de Ciutadella. En concret des de dimecres i fins divendres capvespre s’ha dispensat la vacuna a Sant Lluís, Es Mercadal, Es Migjorn Gran, Ferreries, Alaior, Es Castell, Fornells i Sant Climent. S’hi han inoculat 379 dosis d’un total de 800 que s’hi havien reservat.

Un dels col·lectius al que s’han adreçat especialment la iniciativa ha estat als treballadors desplaçats, de temporada, perquè en el mateix centre de salut se’ls feia el tràmit previ de donar-se d’alta. També es pretenia facilitar l’accessibilitat a la població per poder vaccinar-se, per raons d’edat o de mobilitat. A més, el fet de no haver de demanar cita també ha animat a algunes persones que dubtaven de vacunar-se a fer el pas.

Per franges d’edat, més d’una quarta part dels qui s’han vacunat en alguns dels vuit centres de salut, han estat joves d’entre 20 i 29 anys, seguits pels de 40 a 49 (70), els de 30 a 39 (67), els de 50 a 59 (43), de 60 a 69 (39), de 16 a 19 (35), 70 a 79 (9), 80 a 89 (5) i una persona de 91 anys.

Els responsables de l’Àrea de Salut de Menorca han valorat de forma molt positiva els resultats de la prova i han anunciat que la repetiran de dimecres a divendres de la setmana que ve. A més s’ampliaran horaris (tot i que continuen de capvespre) i la campanya també arribarà als Centres de Salut del Canal Salat de Ciutadella i Verge del Toro de Maó perquè els veïns de tots dos municipis també tinguin l’oportunitat de vacunar-se sense cita prèvia.

La iniciativa també ha contribuït a millorar unes xifres de vaccinació que indiquen que a Menorca -segons les últimes dades publicades per la conselleria de Salut, corresponents a dia 30 de juliol- tres quartes parts de la població diana ja tindria inoculada una dosi (un 74,4%), mentre que un 64,6% ja compta amb la pauta completa. Són les dades més elevades de Balears; en part gràcies també al bon ritme de vacunació entre els més joves: En només una setmana el 35 per cent dels al·lots d’entre 12 i 15 anys ja han rebut la primera dosi.

D’altra banda les darreres xifres de l’Àrea de Salut indiquen que s’han detectat 37 nous positius, un dels quals un usuari del centre de Dia Santa Rita de Ciutadella. També s’han donat deu altes, de manera que ara hi ha 691 casos actius.

Pel que fa a la pressió hospitalària, ara mateix són divuit les persones ingressades a planta del Mateu Orfila, dos menys; mentre que continuen cinc a l’UCI.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Arriba una segona pastera a Formentera amb 12 migrants més

Se sumen a les 13 persones arribades aquest matí a la platja d'Es Caló de Sant Agustí de Formentera

Els veïns de Biniali cedeixen el convent a l’Ajuntament de Sencelles

La cessió contempla dos edificis, el convent en si i l'escola amb el pati, que des de fa anys alberguen...

Els pescadors recreatius participen per primera vegada en l’efecte reserva dels raors

El servei de recursos marins els ha explicat el procés que han de seguir per fer els mesuraments dels raors...

Els pagesos de Menorca i Mallorca compren un 40% més de farratges que l’any passat

Els ramaders han invertit 284 mil euros en l'adquisició d'alfals, civada, margall o enclova; el que suposa el 50 per...