X

Salvador Aguilera es passa al Grup Mixt i deixa Podem amb set diputats

Podem titlla d'"egocentrista" el "trànsfuga" Aguilera i demana "disculpes"

28/06/2018

Salvador Aguilera es passa al Grup Mixt i deixa Podem amb set diputats

El diputat Salvador Aguilera en roda de premsa per explicar-ne la seva decisió avui dijous. / EUROPA PRESS

El diputat Salvador Aguilera ha anunciat aquest dijous que deixa el grup parlamentari Podem per passar al grup mixt, amb el qual cosa la formació morada queda amb set representants en el Parlament després d’iniciar la legislatura amb deu.

Aguilera, triat en les eleccions de 2015 per la circumscripció d’Eivissa, abandona Podem després d'”un llarg període d’anàlisi” a causa de la “desconnexió amb la realitat” de Podem.

El nou diputat del grup mixt ha retret a la seva ja antiga formació política els incompliments del Govern dels compromisos per resoldre el problemes de l’habitatge a Eivissa i de la construcció d’infraestructures educatives.

Podem pateix així la seva tercera baixa en la legislatura, després de les produïdes arran de l’expedient, que varen concloure en expulsió, a les diputades Xelo Huertas i Montse Seijas, que mantenen les seves actes com a diputades del grup mixt.

 

Armengol afirma que Aguilera deuria de marxar i no augmentar el “transfuguisme”

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha opinat que Aguilera, si no està a gust en Podem, hauria de deixar el seu escó en el Parlament, abandonar aquesta institució política i “no incrementar el plantejament del transfuguisme”, perquè no és “bo” per a la democràcia i és rebutjat pels ciutadans, ha afegit la presidenta en un acte públic celebrat avui dijous.

La secretària general del PSIB-PSOE ha recordat que els diputats es presenten a les eleccions en les llistes d’un partit polític en concret, en aquest cas, en les de Podem. Per això, si s’abandona el partit, allò lògic per a Armengol és que s’abandoni l’escó i la institució en qüestió.

En aquests moments, els partits que donen suport el Govern progressista presidit per Armengol compten al Parlament amb 31 diputats, un més que la majoria absoluta de 30, per la qual cosa no perilla la seva estabilitat en aquest últim any de legislatura. “No hi ha cap problema”, ha declarat la presidenta, que ha ressaltat que la “fulla política” del Govern està traçada des de l’inici de la legislatura en els Acords pel Canvi.

 

Podem demana “disculpes” als seus votants i arremet contra Aguilera: és “egocentrista”

El portaveu parlamentari de Podem, Alberto Jarabo, ha demanat avui dimecres “disculpes” als votants del seu partit pel comportament “personalista, egocentrista i de vegades massa infantil” del diputat Salvador Aguilera, que l’ha titllat de “trànsfuga” després de passar-se al grup mixt. “Ha comès un frau als nostres votants, que havien votat a Podem. Ha traït a aquesta ciutadania”, ha afirmat Jarabo en una compareixença davant la premsa després que Aguilera fes pública la seva decisió de conservar la seva acta de diputat malgrat abandonar la formació.

El portaveu parlamentari ha assegurat que el diputat eivissenc es passa al grup mixt per negar-se a acatar unes decisions que “són col·legiades, i ho han estat sempre”, com els hi va ocórrer a Xelo Huertas i Montse Seijas, expulsades del partit per vulnerar el seu codi ètic.

El secretari d’Organització de Podem, Alejandro López, ha caracteritzat als tres diputats donats de baixa del grup parlamentari aquesta legislatura com a “gent amb interessos molt personals” que es van aprofitar que la seva organització “acabava de néixer” per integrar-se en les candidatures autonòmiques de 2015, cosa que ja no ocorrerà en 2019, perquè és “un partit molt més madur”.

28/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris