X

Salvador Benítez, l’home que va quedar cec d’un ull per una pallissa, denuncia el seu estat de desemparament

Tres anys després de la brutal agressió, la víctima pateix greus seqüeles psicològiques i se sent desatesa

14/06/2023

Salvador Benítez, l’home que va quedar cec d’un ull per una pallissa, denuncia el seu estat de desemparament

En Salvador, un barceloní de 59 anys resident a Menorca, va ser ara fa tres anys víctima d’una brutal pallissa. L’agressor, condemnat a sis anys de presó, li va clavar un seguit de garrotades quan ell acompanyava l’exparella de l’atacant a casa seva, per por d’ella a patir maltractaments. A conseqüència dels cops, en Salvador va quedar cec de l’ull esquerre, i amb importants seqüeles psicològiques.

Han passat prop de tres anys i en Salvador no ha aconseguit esborrar encara del seu cap aquell dia. El 22 d’agost de 2020 va acompanyar una amiga a ca seva perquè estava atemorida davant la possibilitat que la seva exparella es trobés al domicili. En aquell moment, i sense poder obrir boca, li va caure a sobre una pluja de cops que el van deixar cec d’un ull. L’agressor els hi va clavar fent servir un bat de beisbol i el pal d’un para-sol.

Tal com recull la sentència de l’Audiència Provincial, a conseqüència dels cops, en Salvador “(ha perdut la visió de l’ull esquerre i presenta com a perjudici estètic moderat un canvi de coloració i pèrdua de turgència en el globus ocular esquerre, així com un trastorn adaptatiu o símptomes d’ansietat“. En Salvador creu que el seu grau d’invalidesa real és major encara del que li han reconegut.

L’agressor, que ja havia estat condemnat a 15 anys de presó per dos delictes d’agressió sexual contra la mateixa dona, ha estat condemnat a sis anys de presó per la pallissa i a pagar a en Salvador una indemnització de 72.000 euros.

Malgrat tot, en Salvador no es rendeix i ha escrit a la Unió Europea i al Defensor del Poble en reclamació dels seus drets.

14/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Salvador Benitez Serrano 20/06/2023

    Gracias por dar difusión y apoyo a mi situación. Un saludo

EL MÉS LLEGIT