X

Salvem Portocolom denuncia que “l’ànima del moll ara és de formigó i ferro” i no “de pedra i morter de calç”

El Govern manifesta que ja advertí que era necessari donar "estabilitat" a la infraestructura, mentre que l'entitat veïnal diu que el ciment s'havia de limitar als fonaments

28/01/2022

Salvem Portocolom denuncia que “l’ànima del moll ara és de formigó i ferro” i no “de pedra i morter de calç”

Les obres de reforma del moll de sa Duana deixen veure un interior de formigó, que ara es tapa amb les pedres prèviament enretirades.

42

La Plataforma Salvem Portocolom denuncia que a les obres de reforma del moll s’hi utilitza més formigó d’allò que el Govern els va dir en un primer moment. Asseguren que en un principi només eren els fonaments que havien de ser de formigó, i que ara els veïnats se sorprenen de la gran quantitat que se n’utilitza. Reconeixen que els margers fan una gran feina perquè l’aparença exterior del moll sigui com l’original, però que tot el cos de la construcció és de ciment, i que això no és el que es va acordar quan les entitats de Portocolom es reuniren amb la Conselleria de Mobilitat i Habitatge. El Govern, per la seva banda, assegura que les obres han de ser així per aconseguir l’estabilitat desitjada.

“Estèticament pot ser bastant semblant a allò que era el moll, però nosaltres volem denunciar que l’ànima del moll de sa Duana, que abans era de pedra i de morter de calç, avui dia és de formigó i ferro”, explica Miquel Àngel Lobo, portaveu de Salvem Portocolom. “Ens pensàvem que els fonaments de baix de tot serien de formigó, però la sorpresa va ser quan vàrem veure aquest mur de formigó. I el que tenim ara és una base formigó, amb un mur, i aquest mur està forrat de pedra. Nosaltres no veim la tècnica constructiva originària enlloc”, afegeix el representant del moviment veïnal i conservacionista.

Per part del Govern, la gerent de Ports de les Illes Balears, Cristina Barahona, assegura que “des d’un principi ho vàrem explicar”. “Els diguérem que era necessari fer un mur de formigó, perquè això aportaria estabilitat i seguretat estructural. Aquest mur quedaria a dins, i no es veuria de cap manera”, explica aquesta responsable de la Conselleria de Mobilitat, departament a què pertany Ports de les Illes Balears.

28/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT