societat

Salvem Portocolom denuncia que “l’ànima del moll ara és de formigó i ferro” i no “de pedra i morter de calç”

El Govern manifesta que ja advertí que era necessari donar "estabilitat" a la infraestructura, mentre que l'entitat veïnal diu que el ciment s'havia de limitar als fonaments


La Plataforma Salvem Portocolom denuncia que a les obres de reforma del moll s’hi utilitza més formigó d’allò que el Govern els va dir en un primer moment. Asseguren que en un principi només eren els fonaments que havien de ser de formigó, i que ara els veïnats se sorprenen de la gran quantitat que se n’utilitza. Reconeixen que els margers fan una gran feina perquè l’aparença exterior del moll sigui com l’original, però que tot el cos de la construcció és de ciment, i que això no és el que es va acordar quan les entitats de Portocolom es reuniren amb la Conselleria de Mobilitat i Habitatge. El Govern, per la seva banda, assegura que les obres han de ser així per aconseguir l’estabilitat desitjada.

“Estèticament pot ser bastant semblant a allò que era el moll, però nosaltres volem denunciar que l’ànima del moll de sa Duana, que abans era de pedra i de morter de calç, avui dia és de formigó i ferro”, explica Miquel Àngel Lobo, portaveu de Salvem Portocolom. “Ens pensàvem que els fonaments de baix de tot serien de formigó, però la sorpresa va ser quan vàrem veure aquest mur de formigó. I el que tenim ara és una base formigó, amb un mur, i aquest mur està forrat de pedra. Nosaltres no veim la tècnica constructiva originària enlloc”, afegeix el representant del moviment veïnal i conservacionista.

Per part del Govern, la gerent de Ports de les Illes Balears, Cristina Barahona, assegura que “des d’un principi ho vàrem explicar”. “Els diguérem que era necessari fer un mur de formigó, perquè això aportaria estabilitat i seguretat estructural. Aquest mur quedaria a dins, i no es veuria de cap manera”, explica aquesta responsable de la Conselleria de Mobilitat, departament a què pertany Ports de les Illes Balears.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Els comerciants demanen que la reforma de plaça d’Espanya comencin després de Nadal

Diuen que afectarà de manera negativa a la campanya de Nadal

Can Misses amplia la capacitat de la residència per a professionals

Tindrà 26 habitacions per als contractes estivals i els acompanyants de pacients de Formentera

Detinguts 13 turistes per l’incendi d’un bar de l’Arenal de Llucmajor

El sostre de l'establiment ha començat a cremar i les habitacions d'un hotel pròxim han estat afectades pel fum

Baixa la xifra de joves emancipats a les Balears i els experts no són optimistes amb vista al futur

Es dibuixa un panorama de preocupació respecte al projecte vital dels joves illencs