Els guardonats dels premis Ciutat de Palma
S'han entregat al teatre Principal en una gala retransmesa en directe al YouTube d'IB3
El projecte s'allargarà dos anys més. L'objectiu ara és estudiar la genètica i fer un mapatge de les poblacions de cavallet de mar en aigües de les illes
Aquest dimarts hem pogut ser testimonis per primera vegada de l’amollada a la mar de cavallets de mar nascuts i criats en un mitjà artificial controlat. Bussos especialitzats amollaven aquest dimarts matí 6 cavallets de mar. El lloc escollit ha estat la reserva marina de Sa Dragonera, i aquí podem veure les primeres imatges dels juvenils en llibertat.
Fa setmanes que l’equip tècnic de la Fundació Palma Aquarium es preparava aquest moment. Amb tot el material a punt, i el més important, els cavallets de mar dins els poals, el vaixell ha sortit des del Port d’Andratx per amollar-los al seu hàbitat natural.
Des que va començar el projecte cavallets de mar a les Balears al març de 2023, s’han reproduït i introduït 579 exemplars en aigües de les illes amb diferents tècniques. Aquest dimecres s’ha triat la reserva marina de Sa Dragonera per fer la primera amollada pública.
Els bussos han cercat un punt amb una àmplia zona de posidònia i lliure de depredadors per alliberar-los.
En total han amollat 6 exemplars: 4 cries mascles juvenils hippocampus hippocampus i una parella reproductora d’Hippocampus Guttulatus.
El projecte s’allargarà dos anys més. L’objectiu ara és estudiar la genètica i fer un mapatge de les poblacions de cavallet de mar en aigües de les illes.
S'han entregat al teatre Principal en una gala retransmesa en directe al YouTube d'IB3
Els pollencins han sortit més tard cap a la finca per la pluja, però no han deixat de complir la tradició de berenar a Ternelles
Davant les càmeres d'IB3, durant el directe de la retransmissió de la festa ha agraït l'ajuda dels seus amics