X
4

S’amplia el Servei de Cures Pal·liatives a Menorca amb un nou equip d’Atenció Domiciliària

L'ampliació permet oferir atenció presencial cada dia de l'any de vuit del matí a vuit del capvespre

05/10/2022

S’amplia el Servei de Cures Pal·liatives a Menorca amb un nou equip d’Atenció Domiciliària

Menorca amplia el servei de cures pal·liatives, per a malalts terminals o pacients crònics, amb la incorporació d’un nou equip d’Atenció Domiciliària. Amb aquesta mesura, a partir d’aquest mes d’octubre, s’ofereix atenció presencial tots els dies de l’any de vuit del matí fins a vuit del capvespre.

Fins ara, a l’illa menorquina, l’atenció presencial dels equips de cures pal·liatives a domicilis era de dilluns a divendres, de vuit del matí a tres del capvespre; la resta del dia, les necessitats d’aquests pacients en procés de final de vida s’havien de gestionar mitjançant el 061. Però des del passat dilluns, el reforç del servei amb un nou equip, el tercer de metge i infermera, n’amplia la cobertura als capvespres.

Aquesta ampliació de servei, que ja funciona a la resta d’illes, també respon a la voluntat que els malalts que afronten la recta final de la vida i necessiten tractament pal·liatiu puguin estar-se el major temps possible a casa.

A Menorca, el Servei de Cures Pal·liatives va atendre, l’any passat, gairebé 160 pacients; tres quartes parts foren malalts de càncer.

05/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT