espanya

Autònoms i pimes tenen un mes més per pagar els impostos

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la moratòria del pagament del primer trimestre de l'IVA, els pagaments fraccionats de l'IRPF i l'impost de societats que s'havien de fer efectius dia 20 d'abril

Aut%C3%B2noms+i+pimes+tenen+un+mes+m%C3%A9s+per+pagar+els+impostos

3,4 milions d’autònoms i petites i mitjanes empreses podran presentar i abonar els impostos un mes més tard. El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la moratòria del pagament del primer trimestre de l’IVA, els pagaments fraccionats de l’IRPF i l’impost de societats que s’havien de fer efectius dia 20 d’abril.

En el cas dels impostos domiciliats, el termini passa de demà, 15 d’abril, al 15 de maig. En total, el Govern calcula que, d’aquesta manera, s’injectaran gairebé 3.560 milions d’euros de liquiditat als autònoms i pimes. L’executiu central també preveu aprovar d’aquí a poc una mesura que permeti als autònoms que tributen per mòduls que puguin passar temporalment al sistema d’estimació directa. Per aquests col·lectius empresarials, l’estat ja ha avalat, per ara, més de 3.600 milions d’euros en crèdits a través de l’Institut de Crèdit Oficial.

I pel que fa als particulars, també s’habilitarà una línia de crèdit de 1.200 milions d’euros per als llogaters que no poden pagar la renda dels seus habitatges per la crisi del coronavirus. Serà possible després que el Consell de Ministres hagi aprovat un augment del sostre de despesa del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Avui també han aprovat una partida de 1.048 milions d’euros per a les comunitats autònomes destinada a polítiques actives d’ocupació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Fracassades les converses amb Junts per Catalunya, Esquera intentarà governar en solitari

Jordi Sánchez cedirà 4 vots a Aragonès, si s'arriba a un acord amb la CUP i els Comuns

Les Comunitats Autònomes, a punt pel final de l’Estat d’Alarma

Les mesures varien en funció de la comunitat

Les Canàries, pendent de la justícia per mantenir el toc de queda

En canvi, a Andalusia ja no tendran limitació nocturna de moviments

Castella-la Manxa elimina el toc de queda i permetrà que l’hostaleria obri fins a la 1

Emiliano García-Page s'ha mostrat crític amb la supressió de l'estat d'alarma i ha dit que la població haurà de mantenir...