economia

Sánchez anuncia “esmorteïdors socials” per baixar el preu de la llum als consumidors

Demà nou rècord històric: 141 euros el MWh


El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat avui en el Congrés dels Diputats que l’executiu aprovarà prest uns nous “esmorteïdors socials” per protegir als consumidors, principalment els més vulnerables, de l’actual increment del preu de la llum. Demà mateix, l’electricitat marcarà un nou màxim històric amb 141 euros per MWh al mercat majorista. Això vol dir que es triplica el preu d’ara fa un any.

Sánchez ha afirmat que entre les noves mesures es treballa en un “consum mínim vital” que seria un complement de l’Ingrés Mínim Vital. A més s’ha referit a noves mesures fiscals que permetin reduir la constant pujada de la llum. Aquesta revisió de la fiscalitat també cerca que part del benefici que tenen les elèctriques no vagi als comptes de resultats si no a abaixar el preu de la llum als consumidors finals.

Ha afirmat que “el Govern té un objectiu i un pla. Prest aprovarem noves mesures per evitar que el cost de l’energia impacti a l’economia de les llars i sobretot les més vulnerables”.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern vol allargar la temporada turística fins a final d’any

Invertirà més de 3 milions d'euros en promocionar i incentivar el turisme espanyol

‘Boom’ immobiliari a Gènova

Es multipliquen les promocions de xalets de luxe a la zona des Collet del nucli palmesà i les compres de cases per part d'estrangers rics

530 comerços participaran a la campanya “Bons Illes Balears”

Cada ciutadà té dret a 4 bons de 10 euros per gastar en els establiments adherits