X

Sánchez assegura que les autonomies executaran la meitat dels projectes finançats pel Pla de Recuperació europeu

26/10/2020

Toni Gomila

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat que Espanya sol·licitarà els 140.000 milions dels quals pot disposar del fons europeu de recuperació per la pandèmia. Segons l’acord del Consell Europeu de juliol, Espanya rebrà 72.700 milions en ajudes directes i la resta en crèdits.

El cap de l’Executiu també ha assegurat als mandataris autonòmics que les autonomies executaran la meitat dels projectes que seran finançats per aquest Pla de Recuperació. A la vegada, Sánchez ha anunciat que el Consell de Ministres aprovarà demà l’avantprojecte dels Pressupostos Generals de l’Estat. La ministra d’Administracions Públiques ha demanat unitat a l’hora d’aprovar-los.

El president del Partit Popular, Pablo Casado, s’ha ofert a donar suport a perllongar l’estat d’alarma, sempre que el compromís sigui reduir-lo a vuit setmanes. Casado també exigeix a Sánchez que es comprometi a reformar la llei de Salut Pública, perquè no sigui necessari l’estat d’alarma per donar seguretat jurídica a les Comunitats Autònomes a l’hora d’establir restriccions.

Ciutadans també veu excessiu el termini de sis mesos proposat pel cap de l’executiu central.

26/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris