X

S’aprova la quarta pròrroga de l’estat d’alarma fins el 24 de maig

Casado adverteix que votarà en contra de les pròximes pròrrogues de l'estat d'alarma.

06/05/2020

S’aprova la quarta pròrroga de l’estat d’alarma fins el 24 de maig

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimecres la quarta pròrroga de l’estat d’alarma que es perllongarà fins el 24 de maig. 178 diputats han votat a favor, 75 en contra i 97 s’han abstingut.

El president del Govern Pedro Sánchez havia aconseguit a les darreres hores el suport del Partit Nacionalista Basc, que ha votat a favor després que Moncloa hagi acceptat la seva proposta que cada comunitat autònoma acordi amb l’Executiu regular les mesures del desconfinament.

Sánchez també ha comptat amb el suport de Ciutadans. L’acord amb la formació taronja es va tancar ahir i segons ha dit avui la presidenta de la formació, Inés Arrimadas, “és puntual”. Es va assolir a canvi de fer algunes concessions per part del Govern de Sánchez. Arrimadas anunciava que havien “acceptat” les seves condicions com el manteniment de contactes setmanals per consensuar mesures per a la desescalada.

El PP ha optat per l’abstenció i Pablo Casado ha advertit que si en 15 dies el Govern no canvia el seu pla, hi votaran en contra. El líder dels populars ha acusat Pedro Sánchez de mentir i manipular sobre les causes de la pandèmia i sobre la necessitat de mantenir aquest mecanisme per garantir les ajudes i mesures econòmiques i socials.

Durant el debat, Sánchez ha defensat que mantenir l’estat d’alarma era l’única via possible i que aixecar-lo ara hauria suposat “un error absolut”. També ha assegurat que aquesta fórmula no vulnera ni drets ni llibertats. Ha avançat que demanarà més setmanes de pròrroga però, de moment, no ha concretat quantes seran.

 

 

06/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris