espanya

Sánchez envia una carta als militants i els demana suport en l’acord amb Unides Podem

La consulta a la militància, la primera a nivell nacional que organitza l'actual direcció del partit, es durà a terme el dissabte 23 de novembre

S%C3%A1nchez+envia+una+carta+als+militants+i+els+demana+suport+en+l%27acord+amb+Unides+Podem

El secretari general del PSOE i president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha enviat una carta als militants del partit sol·licitant el seu suport en l’acord amb Unides Podem, que qualifica d’”imprescindible” després del resultat de les eleccions i que garanteix “un únic govern cohesionat, basat en la lleialtat i solidaritat governamental”.

“L’acord ha estat possible quan una part i l’altra ens hem convençut plenament. Ara, tots dos tenim les garanties que necessitàvem”, explica Sánchez, qui destaca que l’acord signat dimarts passat obre pas “al primer govern nacional de coalició en la història de la nostra democràcia recent”.

“Per a Unides Podem era crucial participar al Consell de Ministres. Per al PSOE era condició indispensable garantir un únic govern cohesionat, basat en la lleialtat i la solidaritat governamental. Especialment en els assumptes econòmics i territorials capitals”, explica Sánchez als militants socialistes.

A més, el secretari general del PSOE ha recordat que a la campanya electoral va prometre que si aconseguia la confiança majoritària de la ciutadania, faria un pas “immediat” per superar el bloqueig polític, tal com ha demostrat amb una proposta que es va fer “efectiva en menys de 48 hores” de les eleccions generals.

Per això, ha animat a la militància votar dissabte que ve 23 de novembre a favor d’aquest acord perquè, segons ha assenyalat, el govern de coalició d’esquerres és “l’únic capaç de trencar el cicle interminable d’eleccions i bloquejos successius que arrosseguem des de fa quatre anys”.

Avisa de la “ultradreta enfortida”

A més, Sánchez ha advertit que la coalició entre totes dues formacions és l’”esperança progressista” per als ciutadans que miren “amb preocupació l’auge d’una ultradreta enfortida per unes dretes que s’acovardeixen davant els seus missatges d’odi i que s’hi abracen en governs autonòmics i municipals cada vegada més retrògrads”.

“Una ultradreta enfortida pels qui els donen cobertura en les seves proclames contra pilars constitucionals tan essencials com la igualtat de gènere, la llibertat d’expressió, la protecció de les minories o el propi Estat de les Autonomies”, ha afegit.

Sobre aquest tema, el socialista ha assegurat que l’esquerra no va acceptar que el discurs “de l’odi i la intolerància avanci”, com tampoc que “es frustri la voluntat majoritària de comptar amb un govern progressista”. “I menys encara, que es perpetuï el bloqueig polític que impedeix que el nostre país tingui govern. Espanya no pot viure en la interinitat política durant més temps”, ha insistit.

Sánchez ha admès que el camí “no serà senzill” perquè la “ultradreta ha contaminat bona part de les forces conservadores amb els seus postulats extremistes i els seus mètodes de falsedat, insult i intimidació”, però que es recorrerà “sense perdre de vista les metes: impulsar la justícia social enfront de la desigualtat; la neteja contra la corrupció i la convivència davant la confrontació i l’odi”.

Demana responsabilitat a la resta de forces

Sánchez ha apel·lat també al fet que la resta de forces parlamentàries tinguin també aquesta “mateixa responsabilitat, especialment aquelles que “comparteixen els valors de progrés, perquè contribueixin a buscar solucions allí on uns altres s’obstinen a posar obstacles”.

Segons ha especificat, la responsabilitat que demana a la resta de partits és per “eixamplar les bases de l’acord per comptar amb una majoria sòlida al llarg de tota la legislatura”. “El Govern que estem propiciant amb el preacord és, per descomptat, aquell que pot donar millors respostes als problemes nacionals”, ha puntualitzat el president del Govern.

Entre ells, Sánchez ha ressaltat que l’Executiu, format per totes dues formacions, estarà “compromès amb la igualtat entre homes i dones, que defensi els serveis públics i la cohesió social, que aposti pel creixement i la innovació en l’economia, que avanci en el reconeixement de nous drets, que lideri la lluita contra el canvi climàtic, que enforteixi la cohesió territorial des del diàleg i les lleis i no promogui la confrontació i l’enfrontament entre espanyols”. “Tot això complint amb els compromisos econòmics i pressupostaris que deriven de la nostra ferma aposta europea”, ha sentenciat.

Abans de finalitzar la seva carta, Sánchez ha tornat a demanar el suport a la militància socialista que té a la seva mà la decisió de ratificar l’acord amb Unides Podem el pròxim 23 de novembre i obrir la porta a un govern “progressista que no es conforma amb administrar l’existent”, sinó que té metes “molt més ambicioses, com millorar la vida de les majories i construir un país més just i més solidari”.

“Necessita per això la col·laboració activa i el suport dels ciutadans comuns i corrents, de les grans majories, que són els destinataris principals de la seva acció. El cor d’aquestes grans majories, que recull els valors a cada racó d’Espanya, és la militància socialista. Per això, deman molt més que el teu vot. Sol·licito també el teu compromís i la teva col·laboració per traçar, difondre i defensar l’acció d’aquest govern de coalició progressista enfront de tots els obstacles que ens interposin en el camí”, ha conclòs.

Procés de consulta a la militància

La consulta a la militància, la primera a nivell nacional que organitza l’actual direcció del partit, es durà a terme el dissabte 23 de novembre i es convocarà oficialment aquest dilluns pròxim, quan així ho decideixi formalment l’Executiva Federal.

Tant els Estatuts Federals del Partit Socialista com el reglament que els desenvolupa obliguen a consultar a la militància els acords als quals arribi el PSOE amb altres formacions per a compartir el Govern així com aquells que suposin investir president al candidat d’un altre partit. Les normes estableixen que l’opinió dels militants serà vinculant.

El calendari per a l’organització d’aquesta consulta, pendent encara d’aprovació per l’Executiva Federal, assenyala que el cens es tancarà el mateix dia en què es convoqui oficialment la consulta.

Del 19 al 22 de novembre el partit podrà desplegar una campanya informativa sobre aquesta, mentre que del 14 a les 20 hores del 21 de novembre els militants que desitgin participar podran inscriure’s a través d’Internet.

Per votar on line s’habilitaran els dies 22 i 23 de novembre, mentre que el vot presencial podrà fer-se només el dia 23. A partir d’aquest mateix dia es proclamaran els resultats provisionals.


Pablo Iglesias demana paciència als militants d’Unides Podem

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Dimiteix el coordinador covid de la Comunitat de Madrid davant la manca de consens amb el Govern central

El ministre Salvador Illa ha emplaçat el govern madrileny a revisar les decisions sobre la pandèmia, mentre que el batle...

Protestes per la gestió a les residències per a la gent gran

Reclamen un nou model i han retut homenatge a les víctimes de la pandèmia

El ministre Illa demana a Madrid que escolti les recomanacions de la comunitat científica

Considera insuficients les mesures adoptades per contenir la pandèmia a la Comunitat Autònoma

El Govern central i Madrid tornen a evidenciar les seves diferències per les restriccions

El Ministeri de Sanitat era partidari de restringir la mobilitat a tota la capital