espanya

Sánchez explica les noves restriccions als presidents autonòmics

És la tercera ocasió en la qual el president es reuneix de manera telemàtica amb els governants autonòmics amb motiu de la crisi de la covid-19

S%C3%A1nchez+explica+les+noves+restriccions+als+presidents+auton%C3%B2mics

El Consell de Ministres extraordinari celebrat aquest diumenge per a aprovar la suspensió de les activitats no essencials a partir d’aquest dilluns, 30 de març, ha conclòs i ara serà el mateix president del Govern, Pedro Sánchez, el que traslladi via telemàtica als presidents autonòmics les noves restriccions acordades.
Dissabte Sánchez va anunciar, en roda de premsa des de Moncloa, que partir de dilluns i durant les pròximes dues setmanes tots els treballadors que es dediquin a activitats no essencials, que no va especificar, hauran de quedar-se a la seva casa. Això sí, va apuntar que aquests empleats no perdran el seu salari perquè rebran un permís retribuït recuperable.
A primera hora d’aquest diumenge el Consell de Ministres ha aprovat aquesta mesura i, al seu terme i tal com estava programat, el cap de l’Executiu detallarà als presidents autonòmics l’abast de les restriccions de l’activitat no essencial.

Madrid i Catalunya ho demanaven de fa dies
Una proposta que algunes comunitats com Madrid o Catalunya, de les més afectades per aquest virus, havien reclamat des de fa dies al Govern central per a tractar de frenar l’avanç de la pandèmia, així com diversos partits de l’oposició.
Aquesta serà la tercera ocasió en la qual el president es reuneix de manera telemàtica amb els presidents de les autonomies. L’última vegada va ser just fa una setmana, quan Sánchez els va avançar la seva intenció de prorrogar l’estat d’alarma.
Aquest dissabte, res més conèixer l’anunci de Sánchez, el lehendakari, Íñigo Urkullu, li va remetre una carta reclamant que cada comunitat autònoma, en el seu àmbit de Diàleg Social, sigui la que, des de l’especificitat de cada territori, concreti les activitats i empreses que són auxiliars i necessàries per a l’activitat “crítica, previ coneixement del Govern espanyol”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Mobile World Congress seguirà a Barcelona com a mínim fins al 2024

L'edició del 2021 serà extremant les distàncies per evitar contagis per coronavirus

Espanya vol millorar les capacitats de ciència i innovació per fer front a crisis sanitàries com la del coronavirus

El Govern central ha presentat el pla per a reforçar el Sistema de Ciència, Tecnologia i Innovació

La mascareta és obligatòria des d’avui a Catalunya fins i tot quan es mantengui la distància de seguretat

S'haurà de dur en tots els espais públics interiors i exteriors, excepte per fer esport o anar a la platja

Les Illes Canàries han tengut el seu vol pilot

L'OMT considera que en pocs mesos l'arxipèlag recuperara la seva activitat normal