política

Sánchez i Armengol es comprometen a reactivar el REIB

Les negociacions bilaterals seran aquest agost


El compromís, de les dues parts, és tenir un nou Règim Fiscal per a les Balears el primer de gener. Complir amb la data és complicat, perquè no només depèn de la volutat dels dos executius, també de la tramitació a les Corts Generals. No obstant això, han decidit posar fil a l’agulla i reprendre les negociacions bilaterals aquest mateix mes d’agost.

Sobre la lletra petita del futur REB, la presidenta ha confirmat el compromís de Sánchez perquè quedi fixat el 75% de descompte de resident i no continuï pendent de la voluntat dels pressupostos generals de l’Estat.

L’altra gran qüestió que preocupa el Govern balear és la reforma del sistema de finançament. Sánchez manté que hi ha voluntat política per a fer-ho, però el temps també corre en contra. Armengol assegura que el president és conscient de les reivindicacions illenques, però que a l’hora de la veritat el model no depèn exclusivament d’ell, sinó del conjunt de les comunitats.

Una reunió intensa i cordial, segons Armengol, on s’ha posat de manifest la sintonia entre l’agenda illenca i la de Pedro Sánchez. Una sèrie de qüestions que el president ha avançat aquest dilluns dematí després del seu primer despatx a Marivent amb el Rei Felip VI.

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha assegurat que farà tot el possible perquè les Illes Balears tenguin un nou REB. Sánchez ha assegurat que empatitza amb l’arxipèlag i que comprèn el fet insular.

Sánchez diu que el nou sistema de finançament autonòmic no quedarà pendent pel seu executiu. El president ha destacat la constitució d’un grup de feina que intentarà tancar un acord entre les comunitats abans de les pròximes eleccions autonòmiques però reconeix que serà difícil.

Sobre Catalunya, ha assegurat que no hi ha fissura possible. És el missatge que ha llançat a la Generalitat de Catalunya. Sánchez ha confirmat que, malgrat la polèmica generada, els Reis han confirmat la seva assistència al primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Durant el despatx també s’ha parlat de migració. El líder socialista ha dit que amb el seu govern ha arribat la política migratòria i ha reivindicat la creació d’un comandament únic operatiu.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Marga Prohens anuncia que ha donat positiu en Covid

En un missatge en el seu compte de Twitter, Prohens ha afirmat que els seus contactes estrets ja estan avisats i que passa la infecció amb símptomes lleus

Catalina Cladera, nova secretària general de la Federació Socialista de Mallorca

En concret, s'han emès un total de 141 vots a la llista que ha encapçalat Catalina Cladera per a liderar...

Catalina Cladera, nova secretària general de la Federació Socialista de Mallorca

Garrido ha destacat que el partit està fort i unit, i ha tret pit amb la gestió de la pandèmia...

El Govern estudia la proposta del Ministeri d’Hisenda de població ajustada

I continua defensant que en el nou sistema de finançament s'ha de tenir en compte la capacitat tributària de cada...