espanya

Sánchez i Iglesias arriben a un acord de Govern de coalició progressista

Hi ha un acord de mínims firmat però ningú no ha parlat de la vicepresidència que algunes fonts donen al candidat de Podem

S%C3%A1nchez+i+Iglesias+arriben+a+un+acord+de+Govern+de+coalici%C3%B3+progressista

/EFE


Pedro Sánchez (PSOE) i Pablo Iglesias (Unides Podem) han arribat a un acord de Govern de coalició “rotundament progressista”, menys de 48 hores després del 10N. Hi ha un acord de mínims firmat però ningú ha parlat de la vicepresidència que algunes fonts donen al candidat de Podem. L’objectiu d’aquesta compareixença urgent era descarregar de pressió la negociació perquè no hi hagi un bloqueig similar al del passat maig i que va forçar la convocatòria de noves eleccions.

Els eixos prioritaris d’actuació d’aquest govern progressista de coalició:

1.- Consolidar el creixement i la creació d’ocupació. Combatre la precarietat del mercat laboral i garantir treball digne, estable i de qualitat.

2.- Treballar per la regeneració i lluitar contra la corrupció. Protegir els serveis públics, especialment l’educació – inclòs l’impuls a les escoles infantils de zero a tres anys-, la sanitat pública i l’atenció a la dependència. Blindatge de les pensions: assegurar la sostenibilitat del sistema públic i la seva revaloració conforme al cost de la vida. L’habitatge com a dret i no com amercaderia. Apostar per la ciència com a motor d’innovació econòmica i dignificar les condicions de treball del sector. Recuperar talent emigrat. Controlar la proliferació de les cases d’apostes.

3.- Lluita contra el canvi climàtic: la transició ecològica justa, la protecció de la nostra biodiversitat i la garantia d’un tracte digne als animals.

4.- Enfortir les petites i mitjanes empreses i els autònoms. Impulsar la reindustrialització i el sector primari. Facilitar, des de l’Administració, les bases per a la creació de riquesa, benestar i ocupació, així com l’impuls digital.

5.- Aprovació de nous drets que aprofundeixin el reconeixement de la dignitat de les persones com el dret a una mort digna, a l’eutanàsia, la salvaguarda de la diversitat i assegurar Espanya com a país de memòria i dignitat.

6.- Assegurar la cultura com a dret i combatre la precarietat en el sector. Fomentar l’esport com a garantia de salut, integració i qualitat de vida.

7.- Polítiques feministes: garantir la seguretat, la independència i la llibertat de les dones a través de la lluita decidida contra la violència masclista, la igualtat retributiva, l’establiment de permisos de paternitat i maternitat iguals i intransferibles, la fi del tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual i l’elaboració d’una llei d’igualtat laboral.

8.- Revertir la despoblació: suport decidit a l’anomenada Espanya buida.

9.- Garantir la convivència a Catalunya: el Govern d’Espanya tendrà com a prioritat garantir la convivència a Catalunya i la normalització de la vida política. Amb aquest objectiu, es fomentarà el diàleg a Catalunya, cercant fórmules d’enteniment i trobada, sempre dins de la Constitució. També s’enfortirà l’Estat de les autonomies per assegurar la prestació adequada dels drets i serveis de la seva competència. Garantir la igualtat entre tots els espanyols.

10.- Justícia fiscal i equilibri pressupostari. L’avaluació i el control de la despesa pública és essencial per al sosteniment d’un Estat del benestar sòlid i durador.


Podeu veure la compareixença al compte de YouTube de Notícies

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Salut descarta el pacient ingressat amb símptomes del coronavirus

Paral·lelament, el Ministeri d'Exteriors estudia repatriar una vintena d'espanyols

Els exconsellers empresonats coincideixen en demanar ‘unitat’ a l’independentisme

A l'exterior del Parlament un centenar de persones s'hi han concentrat

El Govern central es compromet a pagar en quatre mesos la major part de les ajudes

El Consorci de Compensació d'Assegurances ha comptabilitzat més de 10.000 sinistres a tot l'Estat, que ascendeixen a 71 milions d'euros....