X

Héctor Gómez i José Manuel Miñones, nous ministres de Turisme i Sanitat del Govern de Pedro Sánchez

El president espanyol ha fet una compareixença institucional aquest dilluns al matí per anunciar els nous noms, en substitució de Reyes Maroto i Carolina Darias

27/03/2023

Héctor Gómez i José Manuel Miñones, nous ministres de Turisme i Sanitat del Govern de Pedro Sánchez

Héctor Gómez i José Manuel Miñones respectivament, en imatges d'arxiu. / EFE - TVG

Redacció

Héctor Gómez Hernández i José Manuel Miñones Conde seran els nous ministres d’Indústria, Turisme i Comerç i Sanitat, respectivament. El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat els nous titulars del seu Executiu en una compareixença institucional aquest dilluns. Això suposa la quinta remodelació que Sánchez efectua sobre el seu Executiu en aquesta legislatura.

Els nous ministres substitueixen Reyes Maroto (Turisme, Indústria i Comerç) i Carolina Darias (Sanitat). Les dues polítiques deixen les carteres per ser candidates a les properes eleccions municipals a Madrid i Las Palmas, respectivament. Sánchez ha agraït els treballs realitzats per les dues ministres sortints sobretot davant la gestió de la pandèmia per alleujar la situació de les empreses i la indústria espanyola, així com per enfortir la campanya de vacunació.

Tots dos nomenaments s’han fet públics després que Sánchez els comuniqués al rei Felip i previsiblement juraran o prometran els seus càrrecs aquest dimarts en el Palau de la Zarzuela, perquè puguin incorporar-se aquest mateix dia al Consell de Ministres.

Héctor Gómez Hernández és diputat socialista per les Illes Canàries i exdirector general de Turespaña. Sánchez ha lloat l'”extraordinària” gestió desenvolupada per Maroto al capdavant del Ministeri d’Indústria, així com el perfil i l'”experiència” del seu substitut, Héctor Gómez, exportavou del Grup Parlamentari Socialista i actual president de la Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats.

Nascut al novembre de 1978 i graduat en Dret, llicenciat en Ciències del Treball i diplomat en Turisme, Gómez ha desenvolupat la seva trajectòria professional en el sector privat i el públic. Diputat del Parlament de Canàries entre 2015 i 2018, va ser director general de Turespaña en 2018 i 2019, any en què va ser elegit diputat del Congrés per la circumscripció de Tenerife.

De la seva banda, el nou ministre de Sanitat, José Manuel Miñones Conde, ocupava fins ara el càrrec de delegat del govern espanyol a Galícia. Llicenciat en Farmàcia, Sánchez ha destacat les seves publicacions realizades com a investigador en diverses universitats.

27/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris