espanya

Sánchez proposa una nova pròrroga d’un mes de l’estat d’alarma

El president del Govern central assegura que aquesta ha de ser la darrera ampliació

S%C3%A1nchez+proposa+una+nova+pr%C3%B2rroga+d%27un+mes+de+l%27estat+d%27alarma

El Govern central demanarà al Congrés dels Diputats una nova pròrroga de l’estat d’alarma. En aquesta ocasió, l’ampliació seria d’aproximadament un mes. “Ha de ser el darrer estat d’alarma i englobar fins al final de la destacada” ha dit el president Pedro Sánchez.

El president del Govern central ha evitat dir exactament fins a quin dia s’allargaria l’estat d’alarma. Això sí, ha assegurat que es podria anar aixecant per territoris a mesura que arribin al que anomena “nova normalitat“.

Sobre la recuperació del sector turístic, defensa que la recomanació de la Comissió Europea de fer una reobertura gradual de fronteres no es contradiu amb la quarantena obligatòria de 14 dies decretada pel Govern espanyol. Sánchez alerta que la tornada de turistes no s’ha de fer de manera precipitada, perquè Espanya ha de seguir sent una “destinació segura”: “Si donam una passa en fals podríem posar en risc durant molt de temps el crèdit internacional que ens ha costat anys aconseguir”.

El cap de l’Executiu central també ha anunciat una nova línia de crèdits ICO de 20.000 milions d’euros. L’objectiu és donar liquiditat a pimes i autònoms afectats per l’aturada de l’activitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Platges plenes arreu d’Espanya

Han estat precintades a Ceuta per un repunt dels contagis

Repunta el nombre de contagis a Espanya

En les darreres 24 hores s'han notificat 271 nous casos

271 nous casos confirmats de coronavirus a Espanya

En els últims 14 dies, 1.071 persones han iniciat símptomes de la malaltia, dels quals 320 els van iniciar durant l'última setmana

Balears podria ser al juny un corredor segur per a alemanys i nòrdics, però no per als anglesos

La ministra Reyes Maroto ha assenyalat que, tot i que s'ha parlat amb turoperadors com TUI i Jet2holidays, al Regne...