X

Sánchez reconeix en el Senat el problema de l’habitatge a les Balears

El senador per designació autonòmica Vicenç Vidal, de Més per Mallorca, ha criticat les polítiques de Sánchez en aquesta matèria

16/05/2023

Sánchez reconeix en el Senat el problema de l’habitatge a les Balears

Redacció

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha reconegut aquest dimarts que el problema de l’habitatge a les Balears es veu agreujat respecte d’altres comunitats autònomes per la pressió turística, encara que ha advertit que no és qüestió que es pugui resoldre ni en dos mesos ni en dos anys, malgrat les mesures que ha anat anunciant en les darreres dates.

Així s’ha manifestat el cap de l’Executiu al Ple del Senat celebrat aquest dimarts en resposta al senador de Més per Mallorca, Vicenç Vidal, que ha assegurat que Sánchez necessitaria dedicar quatre anys íntegres del seu sou com a president per comprar-se un pis de 80 metres a Palma, mentre que un treballador amb un sou mitjà necessitaria estalviar durant 12 anys.

“Queda molt per fer”, ha reconegut Sánchez. També ha assenyalat que si bé no totes les regions tenen ni els mateixos problemes ni les mateixes necessitats, la imminent aprovació de la Llei d’Habitatge marcarà una “fita” i ressaltant la necessitat de posar en marxa una política d’Estat que faci efectiu el dret a l’habitatge del conjunt de comunitats autònomes.

Polítiques concretes

En aquest sentit, el president del Govern ha enumerat algunes de les polítiques concretes en matèria d’habitatge que el seu Executiu ha dut a terme a Balears, com la promoció de 532 habitatges de protecció oficial a la ciutat d’Eivissa, la construcció de 752 habitatges socials de l’Ibavi a tota la regió finançats amb 24,6 milions d’euros de fons europeus, o la inversió de 17 milions d’un total de 34,6 milions d’euros al pla estatal de l’habitatge.

Sánchez també ha citat els 4,8 milions d’euros destinats a les Balears per al bo jove del lloguer, la construcció de 900 habitatges per al lloguer assequible al futur barri de Son Busquets a Palma, així com la compra a través del programa SEPES d’un solar per a la construcció d’habitatge assequible a Maó.

Notícies relacionades >

16/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris