X

Sánchez té assegurada la investidura en segona votació

Els darrers en sumar-se: el BNG i Coalició Canària

03/01/2020

Sánchez té assegurada la investidura en segona votació

Previsiblement la investidura de Pedro Sánchez quedarà vista en segona votació -el 7 de gener- per aprovar-se amb majoria simple. Per això, li calen més sís que nos, i ara per ara, Sánchez té confirmats 168 vots favorables. Els darrers en sumar-se: el BNG i Coalició Canària.

Compromís, Nova Canàries i Terol existeix, han signat aquest divendres l’acord amb els socialistes. El no, en canvi, suma 164 vots. La sorpresa l’ha donada el Partit Regionalista de Cantàbria, en decantar-se finalment pel no, després de conèixer el contingut de l’acord entre el PSOE i Esquerra. Ara bé, els socialistes de Cantàbria ja han advertit al partit de Miguel Ángel Revilla: si no recula, trencaran el govern de coalició que mantenen amb el Partit Regionalista.

Precisament aquest divendres l’executiva federal del PSOE ha ratificat el seu acord amb ERC. Ábalos ha insistit que debatre idees no significa compartir-les. Però les reaccions per part dels barons socialistes no s’han fet esperar. I el secretari general a Castella-la Manxa ha rebutjat, en conèixer-se el pacte amb ERC, el dret a l’autodeterminació i ha apel·lat Sánchez a la defensa dels valors constitucionalistes. De moment, els números, tot i que molt ajustats semblen favorables per a Pedro Sánchez.

Més informació:

Tensió al Congrés en la segona jornada d’investidura

03/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT