X

Sancionen Correus amb 60.000€ per desatendre una urbanització de Llucmajor

L'empresa estatal va deixar de repartir la correspondència durant un període de 9 mesos en les bústies de Bellavista

26/04/2019

Sancionen Correus amb 60.000€ per desatendre una urbanització de Llucmajor

Imatge d'arxiu.

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha sancionat Correus amb 60.000 euros per deixar de repartir la correspondència durant un període de 9 mesos en les bústies de la urbanització de Bellavista, situada al municipi de Llucmajor.

Entre els mesos d’octubre de 2016 i juliol de 2017, l’empresa estatal va deixar de distribuir el correu en les bústies individuals de la urbanització sense comptar amb l’autorització de la CNMC, segons ha informat avui divendres la Comissió en una nota de premsa.

Durant aquest temps, els veïns van haver de recollir la seva correspondència en una oficina física de Correus i Telègrafs.

Aquesta conducta va suposar un incompliment dels principis, requisits i condicions relacionats amb la prestació del servei postal universal.

La CNMC ha recordat que, com a regla general, els enviaments postals ordinaris han de fer-se en la bústia de cadascuna dels habitatges i només en els supòsits contemplats en la normativa poden realitzar-se en instal·lacions diferents al domicili postal, prèvia autorització d’aquesta Comissió.

Amb aquesta resolució es posa fi a la via administrativa, per la qual cosa la Societat Estatal Correus i Telègrafs, S.A. sols podrà interposar contra ella un recurs contenciós administratiu davant l’Audiència Nacional en el termini de 2 mesos a comptar des de l’endemà de la seva notificació.

26/04/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT