X

Sanitaris per la Llengua denuncien l’abandonament progressiu del català a la sanitat

El grup, que no fa encara ni un mes que es constituí, ja té 685 membres

13/02/2024

Redacció

Quan no fa ni un mes de la constitució del grup Sanitaris per la Llengua, la iniciativa ja compta amb 685 membres. Denuncien l’abandonament progressiu del català a la sanitat i, per això, difondran un decàleg amb l’objectiu de canviar alguns patrons de conducta.

En Francesc fa més de 30 anys que és pediatre entre Son Dureta i Son Espases. Afirma que els professionals han normalitzat durant anys situacions que no haurien de ser admeses en una comunitat bilingüe. El català no existeix ni a fulls de consentiment ni informatius. Son Espases és l’únic centre sanitari de totes les Illes que té també documentació en català i que disposa d’un assessor lingüístic.

Na Magdalena fa més de 30 anys que és infermera a l’Hospital Joan March i és l’única que redacta els evolutius dels historials clínics en català. Defensa que el pacient ha de poder emprar la llengua que el faci sentir còmode i que respectar-ho és donar-li una bona atenció. Conta que a vegades ha viscut situacions de burla per part de companys que fa dècades que viuen a l’illa. Ella reivindica el seu dret a emprar la llengua pròpia i a fer sentir bé el pacient.

13/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris