espanya

Augmenten els contagis, en contra de les previsions

Navarra anuncia el tancament perimetral a partir de dijous


Sanitat notifica més 37.800 contagis per coronavirus des de divendres, i 217 morts. Les dades mostren un lleuger ascens, en contra de les previsions de la setmana passada. Mentre, continua la implantació de mesures restrictives: Navarra acaba d’anunciar el tancament perimetral a partir de dijous, i el tancament de restaurants.

El nombre de contagis dels darrers 3 dies equival a 12.000 casos diaris. Despres de les xifres de la setmana passada, en què semblava que la corba s’estava estabilitzant i tot apuntava a una davallada, les dades d’avui mostren el contrari. Fernando Simón admet que no són bones i que podríem estar en una fase d’ascens com ja viu la resta d’Europa, tot i que amb una evolució més lenta.

La incidència en els darrers 14 dies, al conjunt de l’estat, és de 312 x cada 100.000 habitants; entre el 40 i el 45% són asimptomàtics i el grup d’edat amb major incidència és el que va dels 15 als 19 anys. La letalitat de la COVID 19 ara mateix és de l’1%.

La presidenta de Navarra, anuncia el tancament perimetral de Navarra a partir de dijous, i el tancament dels restaurants, llevat del menjar a domicili. També es redueix la capacitat del transport públic al 50% i restringeix l’activitat social a la unitat familiar o de convivència.
A tot Espanya hi ha més de mil municipis amb restriccions de mobilitat, 55 dels quals amb confinament perimetral. Unes mesures que afecten més de 15 milions de ciutadans.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Descendeixen els casos de Covid-19 a totes les comunitats autònomes

Sanitat registra aquest dijous 12.289 casos nous de covid-19, 5.400 diagnosticar en les darreres 24 hores i 337 morts

Ciutadans votarà en contra dels Pressupostos Generals de l’Estat

Arrimadas afirma que no compleixen el requisit de moderació que reclamaven per donar suport

Rovi assegura que està preparada per a produir a gran escala la vacuna de Moderna

Pedro Sánchez visita les instal·lacions de l'empresa farmacèutica Rovi, que produirà la vacuna que desenvolupa la multinacional nord-americana Moderna

Iglesias anuncia que el govern espanyol aprovarà un decret per prohibir els desnonaments

Anunci del vicepresident Pablo Iglesias, després de la polèmica amb el PSOE per una esmena pactada amb ERC i Bildu