X

Sanitat aprova la dosi de reforç per als majors de 40 i els vacunats amb AstraZeneca

Aquesta dosi de record s'administrarà a partir dels 6 mesos de l'última dosi amb ARNm

16/12/2021

Sanitat aprova la dosi de reforç per als majors de 40 i els vacunats amb AstraZeneca

La Comissió de Salut Pública, en la qual estan representades el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, ha avalat la dosi de reforç de la vacuna contra la COVID-19 a les persones de 59 a 40 anys, començant per les de major edat.

Segons ha informat el Ministeri de Sanitat, aquesta dosi de record s’administrarà a partir dels 6 mesos de l’última dosi amb ARNm, seguint les recomanacions de la Ponència de Vacunes.

Igualment, també s’ha aprovat administrar dosi de reforç a aquelles persones menors de 60 anys que van rebre AstraZeneca, fonamentalment els treballadors essencials, com a professors, bombers o policies. En aquestes persones, la dosi de record s’administrarà a partir dels 3 mesos de l’última dosi.

D’altra banda, la Comissió de Salut Pública ha insistit que ha de prioritzar-se la vacunació en persones de 12 anys i en aquelles persones que encara no hagin rebut cap dosi de la vacuna i les dosis de reforç en els grups més vulnerables, és a dir, els majors de 60 anys.

A més, ha recordat que les persones de qualsevol edat que van rebre una dosi de vacuna Janssen també han de rebre una dosi de reforç, tal com ja consta en l’Estratègia de Vacunació.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va informar ahir en roda de premsa, després del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), que ja s’han administrat més de 81 milions de dosis de vacunes contra la COVID-19, i la cobertura amb pauta completa és del 89,6 per cent per a la població diana, majors d’11 anys.

Quant a les dosis de reforç, el 80 per cent dels majors de 70 anys han rebut la seva tercera vacuna, igual que el 46 per cent dels majors de 60 anys i el 49 per cent de les persones que van rebre en el seu moment la monodosis de Janssen. En el cas de les persones entre 60 i 69 anys, Espanya es troba en un 46 per cent de cobertura en terceres dosis.

La mesura de vacunar a tots els majors de 40 anys va en línia amb el reclamat per la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, fa unes setmanes per a atallar l’alça de contagis en tota Europa.

A més, diversos estudis han apuntat que dues dosis podrien no ser suficients per a protegir de manera efectiva a la població enfront de la nova variant òmicron, havent d’administrar, per tant, una dosi de reforç.

16/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris