espanya

Sanitat confirma més de 230 casos de Coronavirus a Espanya

El Ministeri manté la fase de contenció de l'epidèmia

Sanitat+confirma+m%C3%A9s+de+230+casos+de+Coronavirus+a+Espanya

A Espanya s’han comptabilitzat 3 morts relacionades amb el Covid-19 i ja hi ha més de 230 casos positius, la majoria d’ells són lleus. El ministeri de Sanitat manté la fase de contenció de l’epidèmia.

3 morts i 237 persones contagiades, 42 més que ahir. És el mapa del coronavirus a Espanya, on totes les autonomies, a excepció de Múrcia, Ceuta i Melilla, tenen algun cas postitiu. Les comunitats més afectades són Madrid i el País Basc.

A Madrid hi ha 89 casos positius i avui s’hi ha registrat la tercera mort relacionada amb el Coronavirus, la d’una dona de 99 anys que tenia patologies prèvies i que va donar positiu en la malaltia després de morir el dimarts a l’hospital Gregorio Marañón. Al País Basc hi ha 17 contagiats i 250 persones aïllades, la meitat de les quals són professionals sanitaris. A Biscaia va morir ahir un home de 82 anys. Estava ingressat per pneumònia a l’hospital, tenia malalties cròniques i fins ahir no es coneixia el seu positiu en Covid-19. La primera mort a Espanya amb coronavirus fou la d’un home que va morir el 13 de febrer a València per pneumònia i a qui se li va detectar el virus posteriorment.

La majoria dels positius a Espanya són casos lleus, hi ha 10 contagiats inressats a les Unitats de Cures Intensives (UCI) d’hospitals i prop d’una vintena de casos sense origen conegut, és a dir, que ni han mantingut contacte amb infectats ni viatgat a zones de risc. El focus es posa ara en les mesures per prevenir la infecció del personal sanitari.

El Ministeri de Sanitat fa una crida a la calma i manté la fase de contenció. El titular de la cartera, Salvador Illa, ha sol·licitat comparèixer al Congrés per actualitzar la informació sobre el coronavirus a Espanya i assegura que es reforçarà la coordinació entre autonomies i els socis europeus.

A Espanya hi ha 1 cas de coronavirus per cada 250.000 habitants.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern central impulsarà tests massius de manera imminent a hospitals i residències

Sanitat demana a les Comunitats Autònomes un llistat d'infraestructures per acollir-hi pacients asimptomàtics amb coronavirus

El govern espanyol reparteix un milió de test a les comunitats autònomes: 18.000 a Balears

Aquests tests ràpids que es fan amb sang s'utilitzaran com a complement de les proves PCR que són les més...

Espanya registra 130.759 contagiats per COVID-19

Són les millors xifres quant a nous contagis des del passat 23 de març, i les millors pel que fa a defuncions des del 26 del mateix mes

La presidenta Armengol participa a la reunió telemàtica amb Pedro Sánchez

És la quarta vegada que Sánchez es reuneix per videoconferència amb els presidents autonòmics des de la declaració de l'estat...