espanya

Sanitat es planteja no posar la segona dosi als vacunats amb AstraZeneca

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, considera aquesta possibilitat perquè "el percentatge d'eficàcia és del 70 per cent només amb una sola dosi"

Sanitat+es+planteja+no+posar+la+segona+dosi+als+vacunats+amb+AstraZeneca

/EFE


La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha avançat aquest dijous que considera la possibilitat de no posar la segona dosi als vacunats amb AstraZeneca ja que “el percentatge d’eficàcia és del 70 per cent només amb una sola dosi”.


La Conselleria de Salut remarca l’eficàcia de les primeres dosis de la vacuna per evitar ingressos hospitalaris i morts per covid

En roda de premsa després del Consell Interterritorial de Salut, Darias també s’ha referit a una segona possibilitat que passaria per “veure estudis” -aquí ha citat algun del Regne Unit- que podrien “avalar l’evidència científica d’administrar la segona dosi amb una altra vacuna” diferent a la de AstraZeneca.

En aquest sentit, la ministra ha subratllat que si s’administra o no la segona dosi als vacunats de’AstraZeneca o es recorre a una altra farmacèutica és una cosa que “està per determinar” i així ho ha manifestat en la reunió de ministres de Sanitat europeus, per a analitzar les conclusions de l’Agència Europea del Medicament (EMA) sobre la seguretat de la vacuna.

Just ahir, el Ministeri de Sanitat i les comunitats van acordar paralitzar la vacunació amb AstraZeneca en les persones menors de 60 anys, i continuar administrant-la entre les quals tinguin de 60 a 65 anys.

A més, han deixat en mans de la Comissió de Salut Pública la decisió d’ampliar la seva inoculació des de 65 fins als 70 anys.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Mari tur borras 08/04/2021

    Pienso que antes de poner la aztraseneca tendrías que informarse bien de las patologías que pueda tener el ciudadano

Cercador |


més contingut relacionat

Avui arriben a Espanya més d’ 1.200.000 vacunes de Pfizer

Almanco 10 milions d'espanyols han rebut una dosi i 3 milions la pauta completa

Un jutjat de Madrid ha exclòs Toni Cantó i Agustín Conde de la llista electoral del PP a Madrid

Els populars presentaran un recurs davant el Tribunal Constitucional

Nou objecte misteriós a Catalunya

És un obelisc amb inscripcions egípcies

Actiu un incendi originat en una nau de pintura a Lugo

A hores d'ara, no s'han registrat danys personals