X

Sanitat exclou dels serveis essencials els centres de reconeixement

En vista a possibilitar la pròrroga de la vigència dels diferents permisos i llicències

28/04/2020

Sanitat exclou dels serveis essencials els centres de reconeixement

Image d'arxiu.

El Ministeri de Sanitat ha exclòs els centres de reconeixement de la llista de centres, serveis i establiments sanitaris que es consideren com a serveis essencials, tal com s’ha publicat aquest dimarts al Butlletí Oficial de l’Estat (llegeix-ho aquí, en PDF).

D’aquesta forma, el departament que dirigeix Salvador Illa modifica l’ordre del 31 de març, en la qual incloïa a aquests centres. Ara, i a conseqüència de les diferents modificacions aplicades amb vista a possibilitar la pròrroga de la vigència dels diferents permisos i llicències, condicionats a l’emissió prèvia del corresponent informe d’aptitud psicofísica, s’ha exclòs la consideració d’essencial dels centres de reconeixement.

Així mateix, continuen considerant-se serveis essencials les clíniques d’interrupció voluntària de l’embaràs, de salut mental, bancs de teixits, les òptiques, les ortopèdies, els hospitals, consultes mèdiques i de professionals sanitaris, centres d’Atenció Primària, centres polivalents, centres de diàlisi, diagnòstic, transfusió, centres mòbils d’assistència sanitària, farmàcies, farmacioles i establiments d’audiopròtesis.

Les clíniques dentals només podran atendre els casos d’urgència, igual que els centres de cirurgia major ambulatòria, mentre que els centres de reproducció humana assistida realitzaran només els processos programats o ja iniciats. Altres centres especialitzats, així com altres proveïdors d’assistència sanitària sense internament, es consideraran essencials si així ho estableix la comunitat autònoma on estiguin situats.

28/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris